Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Cobra" Ilie râmâne uriaş în Spania! Traseul spectaculos al Valenciei i-a făcut pe "lilieci" să se întoarcă 20 de ani în timp, la cele "12 goluri fantastice ale românului"

"Cobra" Ilie râmâne uriaş în Spania! Traseul spectaculos al Valenciei i-a făcut pe "lilieci" să se întoarcă 20 de ani în timp, la cele "12 goluri fantastice ale românului"

La Liga

Comentarii

Până în acest moment, Valencia e singura care poate ţine pasul cu FC Barcelona în La Liga. "Liliecii" au un start excelent de sezon, cu 21 de puncte după primele nouă etape. Iar totul se datorează, în mare măsură, lui Simone Zaza şi lui Goncalo Guedes.

Dacă atacantul italian a evoluat şi în returul sezonului trecut pentru Valencia, Goncalo Guedes este la primul sezon pe Mestalla. Cu cele trei goluri marcate în şapte meciuri, mijlocaşul împrumutat de la PSG le-a amintit jurnaliştilor spanioli de alte două nume importante care au impresionat încă din primele meciuri jucate pentru "lilieci": David Villa şi Adrian Ilie.

Atacantul român a ajuns la Valencia în 1998, pentru 7 milioane de dolari, fiind văzut drept un înlocuitor pentru brazilianul Romario. Sub comanda lui Claudio Ranieri, antrenor care i-a şi dat porecla "Cobra", Adrian Ilie a avut un prim sezon impresionant, cu 12 goluri marcate în primele 17 meciuri.

La Valencia, Ilie a format un cuplu de atac de temut alături de Claudio Lopez, iar în 2000 a jucat în finala Ligii Campionilor, pierdută de "lilieci" cu Real Madrid, scor 0-3.

Ulterior, cariera sa a intrat într-un impas, fiind scos din joc de desele accidentări, dar a făcut parte din echipa Valenciei care în 2002 devenea campioană a Spaniei, sub comanda lui Rafa Benitez.

Afla mai multe despre: adrian iliefc barcelonavalenciagoncalo guedesla liga 

viewscnt
Articole similare