Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Competiţia care naşte superstaruri! VIDEO | Puştiul care face Italia să viseze că are un "nou Totti" a impresionat în Liga Campionilor!

Competiţia care naşte superstaruri! VIDEO | Puştiul care face Italia să viseze că are un "nou Totti" a impresionat în Liga Campionilor!
Comentarii

Champions League a revenit marţi seară, cu primele partide din faza optimilor, iar competiţia supremă a Europei şi-a dovedit încă o dată capacitatea de a "naşte" vedete peste noapte.

În urmă cu doi ani, un puşti francez se făcea remarcat în aceeaşi fază a competiţiei, iar între timp a devenit un star planetar. Este vorba de Kylian Mbappe, actualul star al lui PSG, care a marcat aseară pe Old Trafford.

Show-ul a fost însă furat de tânărul Nicolò Zaniolo, de la AS Roma, care a reuşit o dublă în poarta lui Porto şi a adus victoria echipei sale, scor 2-1.

Aflat la primul sezon în tricoul Romei, Zaniolo a devenit vedetă peste noapte şi întreaga lume a fotbalului se întreabă cine e puştiul care a răpus-o de unul singur pe Porto. De fapt, Zaniolo a avut nevoie de doar 6 minute pentru a atrage întreaga atenţie a lumii fotbalului asupra sa. A deschis scorul în minutul 70 al partidei AS Roma - Porto, iar şase minute mai târziu îl învingea din nou pe legendarul Iker Casillas.

Cine este Nicolo Zaniolo

  • Vârstă: 19 ani (născut pe 2 iulie 1999);
  • Club: AS Roma;
  • Post: mijlocaş ofensiv, mijlocaş dreapta;
  • Naţionalitate: Italian;
  • Picior de bază: stâng;
  • Înălţime: 190 cm
  • Debut în Champions League: 19 septembrie 2018, în meciul cu Real Madrid;

Zaniolo a ajus la Inter în vara lui 2018, după ce a trecut pe la juniorii Fiorentinei, iar la seniori a jucat pentru Virtus Entella, în timp ce în sezonul 2017-2018 a fost legitimat la Inter, fără însă să apuce să debuteze.

Internaţional italian U21, Zaniolo a avut o ascensiune meteorică la AS Roma. Devenit titular în finalul lui 2018, puştiul care îi face deja pe fani să-l spere că au în curte un  "nou Francesco Totti" a reuşit 3 goluri şi două pase decisive în Serie A, în ultimele 6 meciuri, iar marţi seară a punctat în premieră în Champions League.

Comparat cu Lampard şi Gerrard

Cu un fizic excelent pentru fotbal şi cu o tehnică foarte bună, Zaniolo loveşte mingea cu ambele picioare şi este un mijlocaş modern extrem de versatil. Poate juca în mai multe zone ale terenului, însă cel mai bine se simte în centru, atât în spatele vârfurilor, cât şi într-o poziţie mai retrasă, unde poate îndeplini un rol "box-to-box".

Zaniolo a fost comparat de antrenorul Stefano Vecchi, alături de care a lucrat la echipa Primavera a lui Inter, cu Frank Lampard şi Steven Gerrard.

"Sunt foarte fericit! E imposibil să exprim în cuvinte ce simt! Nu voi uita niciodată această seară!", a declarat Zaniolo după "dubla" reuşită în meciul AS Roma - Porto, scor 2-1, de pe 12 februarie 2019.

Iată golurile reuşite de Nicolo Zaniolo în meciul cu Porto, din UEFA Champions League:

Afla mai multe despre: zanioloromapusti 

viewscnt
Articole similare