Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum te aperi eficient în FIFA 20. 5 sfaturi pentru a te simţi ca Dan Petrescu în jocul EA Sports. Metodele lui Ovidiu Pătraşcu - Ovvy | VIDEO

Cum te aperi eficient în FIFA 20. 5 sfaturi pentru a te simţi ca Dan Petrescu în jocul EA Sports. Metodele lui Ovidiu Pătraşcu - Ovvy | VIDEO

Diverse

Comentarii

FIFA 20 a avut parte de o schimbare importantă în privinţa defensivei. Controlul AI-ului a fost diminuat, iar abilităţile fiecărui jucător au devenit mult mai importante. Unii dintre cei mai buni jucători de FIFA din lume s-au pus de acord în privinţa câtorva metode prin care te poţi apăra eficient în jocul EA Sports.

Metode de apărare în FIFA 20

Nu te baza pe AI. FIFA 20 a avut parte de o schimbare majoră în apărare, odată cu lansarea. În FIFA 19, puteai utiliza X/A (contain) sau R1/RB (second man press), pentru a te apăra eficient. Totuşi, în ultima ediţie lucrurile s-au schimbat, întrucât nu te mai poţi baza doar pe vechile obiceiuri. Noul truc constă în utilizarea “Jockey” (L2/LT).

Jockey:

  • Xbox One - Jockey (LT)
  • PlayStation 4 - Jockey (L2)
  • Xbox One - Fast Jockey (LT + RT)
  • PlayStation 4 - Fast Jockey (L2 + R2)

Jockey” are un rol crucial în FIFA 20 în privinţa apărării. Odată apăsat L2/LT, jucătorul selectat îşi va menţine poziţia şi va putea intercepta mingea şi opri adversarul eficient. Fast Jockey (L2 + R2) îi va permite apărătorului să se mişte rapid, să păstreze o distanţă de siguranţă în privinţa unui eventual dribling, dar să intervină prompt în momentul în care atacantul acţionează.

Nu-ţi asuma riscuri în apărare. “Defensiva e guvernată de sloganul: <<Nu-ţi asuma riscuri>>. Când ai mingea la picior, dai pasa sus pentru atacant. Acest lucru aduce rezultate şi se vede. Avem cea mai bună apărare din campionat şi suntem pe primul loc. Antrenorului nu-i place să-ţi asumi riscuri în defensivă”, a declarat fotbalistul lui CFR Cluj, Grzegorz Sandomierski, despre tactica folosită de Dan Petrescu. Noi credem că putem şi construi în FIFA 20, dar suntem de acord în privinţa riscurilor din apărare. Tactica fiecărei echipe permite un pressing agresiv, fie după pierderea balonului, fie un pressing constant, astfel că te vei simţi copleşit de numărul jucătorilor adverşi prezenţi în jumătatea ta de teren. Încearcă să scoţi mingea în margine cât mai rapid.

Anticipează mişcările celuilalt. Apărarea în FIFA 20 se bazează şi pe modul în care un jucător aflat în defensivă anticipează mişcările celuilalt. “Player switching” te va ajuta în apărare, fie că foloseşti schimbarea automată a jucătorului, fie că o vei folosi pe cea manuală. În plus, foloseşte “Right-stick”, pentru a schimba rapid un alt apărător şi fii cu un pas în faţa atacantului, indiferent că e vorba despre o intercepţie sau pentru a acoperi o zonă lăsată liberă din apărare. 

Utilizează sistemul de joc şi tactica potrivite stilului tău. Majoritatea jucătorilor din Ultimate Team folosesc doi mijlocaşi centrali, care primesc instrucţiunea "Stay back while attacking". Această metodă te va feri de eventuale contraatacuri şi te va ajuta să "aglomerezi" mijlocul terenului pe atacul poziţional al adversarului. Alege sistemul de joc potrivit stilului de joc, care să ofere un echilibru între apărare şi atac. Ovidiu Pătraşcu are câteva sfaturi în acest sens. 

Metodele lui Ovvy în privinţa defensivei în FIFA 20

Fostul campion mondial şi european de FIFA, Ovidiu Pătraşcu, unul dintre cei mai importanţi membri ai comunităţii de FIFA din România, şi-a dezvăluit secretele în privinţa apărării în acest video. 

Liga 1 a fost inclusă în premieră în FIFA 20, toate cele 14 echipe fiind licenţiate. FIFA 20 a fost lansat pe 27 septembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

 

Afla mai multe despre: aparare fifa 20cum te aperi in fifa 20fifa 20 

viewscnt
Articole similare