Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Dacă Bitang şi Bellu nu pot da un sfat, atunci cine?". Lipă continuă să atenţioneze federaţia de gimnastică: "A primit al treilea buget. Sunt mulţi bani pentru ce?"

"Dacă Bitang şi Bellu nu pot da un sfat, atunci cine?". Lipă continuă să atenţioneze federaţia de gimnastică: "A primit al treilea buget. Sunt mulţi bani pentru ce?"

Gimnastică

Comentarii

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a fost invitata Corinei Marinaş la Zoom Sport, într-o discuţie despre starea sportului românesc.

Elisabeta Lipă şi-ar dori ca Mariana Bitang şi Octavian Bellu să fie consultaţi de Federaţia Română de Gimnastică

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a încheiat calificările de la Campionatul Mondial pe locul 10. Însă, în jurul deplasării din Antwerp s-a iscat o controversă, după ce Elisabeta Lipăa văzut 33 de persoane în delegaţia tricoloră. 

Acest lucru i-a oferit prilejul şefei ANS să le reamintească şefilor gimnasticii că federaţia beneficiază de un buget mare faţă de perfomanţele din ultimii ani. De asemenea, Elisabeta Lipă i-a adus în discuţie pe antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu. 

"Gimnastica se confruntă cu probleme şi eu îmi doresc să nu mai aibă asemenea probleme. Pur şi simplu sunt oameni dedicaţi gimnasticii care sunt ferm convinsă că dacă li se cere ajutorul nu au cum să nu ajute. Repet, oricât ai vrea ca preşedinte să reuşeşti să rezolvi nu ştiu ce probleme, nu poţi. Ai nevoie de oameni care să vină cu un sfat, care să vină cu nişte idei şi care să aducă gimnastica acolo unde am fost. Este greu, dar nu imposibil. Pentru asta trebuie să construieşti. 

Dacă aceşti doi antrenori, Mariana Bitang şi Octavian Bellu, nu au... Nu un loc, că ei nu-şi doresc, au ieşit. Dacă ei nu pot da un sfat bun în ceea ce priveşte gimnastica românească, atunci nimeni nu poate da. 

Cunoscând toată problema, am zis <<Dumnezeule, sunt mulţi bani pentru ce?>>. Da, s-a calificat la Jocurile Olimpice un băiat, de pe locul 30. Vorbim despre o echipă calificată după 12 ani, sunt fetiţele din 'Ţară, ţară, vrem campioane'.

Mă bucur pentru acest rezultat şi e un imbold pentru sportivi şi federaţie, pentru lumea gimnasticii, care se aşteaptă la rezultate. Vine această apăsare pe umerii sportivului, antrenorului, dar trebuie să fie menţionat meritul tuturor, că aceste fetiţe au trecut prin mâna multor antrenori. Nu e doar meritul unora, nu are cum să fie. 

Aici vorbim despre sume de bani, bani mulţi. Totul e foarte scump, biletele de avion s-au scumpit, cazarea, masa, totul e foarte scump, iar banul statului trebuie chibzuit, că tot timpul ne plângem că nu avem bani", a declarat Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, la Zoom Sport. 

Elisabeta Lipă, mirată când a văzut delegaţia României formată din 33 de persoane

"La gimnastică supărarea mea a plecat... Ministerul dă autorizaţie fiecărei federaţii atunci când participă la un campionat internaţional. 

Am văzut pe listă 33 de persoane (n.r. - la Campionatul Mondial de la Antwerp). Şase fete, o echipă, şase băieţi, o echipă, am zis 20 de persoane cu tot cu colectiv tehnic, dar până la 33 cine face deplasarea totuşi?

E o federaţie care a primit al treilea buget am impresia ca sumă. O federaţie care din luna februarie a cerut bani COSR pentru cantonamente, competiţii, o federaţie care primeşte finanţare şi de la Fundaţia Casa Campionilor, unde membră sunt şi eu", a adăugat şefa sportului românesc. 

Elisabeta Lipă, bulversată de faptul că Patrick Kiens a reclamat-o pe Cătălina Ponor 

Orange Sport a dezvăluit că antrenorul României, Patrick Kiens, a reclamat-o pe Cătălina Ponor pentru apropierea de o gimnastică tricoloră, iar informaţia a uimit-o pe Elisabeta Lipă.

"Este nu trist, ci foarte trist. Îşi imaginează cineva că dacă s-a dus Cătălina la una dintre fete sau la toate, ea fiind reprezentant al federaţiei internaţionale, reprezentanta sportivilor, care are obligaţia să meargă la echipe, să le întrebe dacă le mai trebuie ceva... Prin natura meseriei ea trebuia să fie lângă echipă. 

Să ajungi să o reclami şi să îi interzici să stea lângă echipă e de noaptea minţii. Este de neconceput. Dacă antrenorul meu făcea aşa ceva, se luau măsuri, cele mai drastice. Vorbim despre o triplă campioană olimpică, medaliată europeană, mondială, vorbim despre o personalitate care chiar putea da un sfat unui sportiv chiar la momentul potrivit", a mai spus Elisabeta Lipă, la Zoom Sport. 

Afla mai multe despre: elisabeta lipăgimnastica romaniafederatia romana de gimnasticamariana bitangoctavian bellu 

viewscnt
Articole similare