Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De poveste: "talismanul" Nadiei Comăneci! În luna noiembrie a fiecărui an, "Zeiţa" de la Montreal poartă zilnic un obiect cu o valoare sentimentală aparte

De poveste: "talismanul" Nadiei Comăneci! În luna noiembrie a fiecărui an, "Zeiţa" de la Montreal poartă zilnic un obiect cu o valoare sentimentală apartegalerie foto

Special

Comentarii

1976, finalul lunii octombrie. Nadia Comăneci devenită cea mai valoroasă gimnastă a lumii, din toate timpurile, după ce în vara aceluiaşi an obţinuse la Jocurile Olimpice de la Montreal prima notă de zece din istoria olimpismului. Ea a fost invitată la un concurs de gimnastică în D'Antibes. Un concurs care avea să fie patronat de actriţa americană Grace Kelly, devenită prinţesă de Monaco prin căsătoria cu Prinţul Rainier al-3-lea.

Prinţesa a îndrăgit-o imediat pe "Zeiţa" de la Montreal căreia la finalul competiţiei, câştigată de Nadia, avea să-i ofere un ceas din aur masiv, pe care se află gravat numele locului în care s-a organizat concursul dar şi numele campioanei.

Peste ani, acest ceas de mână avea să devină un fel de talisman pentru Nadia 

"În fiecare lună noiembrie a fiecărui an port zilnic acest ceas. De la 1 noiembrie şi până la finalul lunii. Este ca un talisman pentru mine. Aveam 14 ani când l-am primit dar pot spune că reprezintă un cadou cu o încărcătura emoţională aparte. Când am crescut am aflat despre Prinţesa Grace că era născută pe data de 12 noiembrie, ca mine. Când port acest acest ceas îmi aduc aminte de ea, de acele clipe unice, dar mă gândesc şi la prietenii pe care-i am şi care sunt născuţi în zodia Scorpionului", a povestit Nadia în exclusivitate pentru Orange Sport. 

Comuniştii nu i l-au confiscat

La revenirea în ţară comuniştii aflaseră de minunatul cadou pe care Nadia l-a primit din partea Prinţesei Grace. Cu toate astea nu i l-au confiscat. 

"Iniţial mi s-a spus că trebuie să-l dau autorităţilor. M-am conformat. Apoi, l-am primit înapoi. Îmi este tare drag şi să ştiţi că funcţionează foarte bine", a mai spus Nadia.

Grace Kelly a murit într-un accident de maşină

Mama Prinţului Albert de Monaco şi a Prinţesei Stephanie de Monaco, actriţa Grace Kelly a murit relativ tânără, într-un inexplicabil accident de maşină din care fiica sa a scăpat. În urma ei, au rămas o grămadă de mistere, poate la fel de multe ca după moartea lui Marilyn Monroe, punctează şi publicaţia Historia.

Stephanie şi-ar fi dorit să facă gimnastică la Oneşti

Familia princiară monegască atât de mult a îndrăgit-o pe Nadia încât Stephanie a fost la un pas de a veni în România pentru a cunoaşte tainele gimnasticii chiar la în centrul de pregătire de la Oneşti. 

"Zeiţa" de la Montreal a confirmat pentru Orange Sport acest lucru. "Am aflat şi eu de această poveste chiar de la Prinţul Albert. Pot să spun doar că atât Prinţul Albert cât şi Prinţesa Stepahnie sunt nişte oameni deosebiţi", a mai punctat Nadia.

VIDEO Mesajul lui Albert al II-lea, Prinţ de Monaco

VIDEO | Nadia Comăneci a petrecut cu familia

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: nadia comanecizi de nastere nadia comaneciceas nadia comanecigrace kelly 

viewscnt
Articole similare