Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Două momente istorice pentru fotbalul românesc. Oltenii au invadat din nou străzile din Craiova, la fel ca-n urmă cu 35 de ani

Două momente istorice pentru fotbalul românesc. Oltenii au invadat din nou străzile din Craiova, la fel ca-n urmă cu 35 de ani

Fotbal intern

Comentarii

La doar o zi după câştigarea Cupei României, piaţa centrală a Craiovei a fost invadată de oameni care au ţinut să-i primeasca aşa cum se cuvine pe actualii jucători ai echipei oltene.

A fost o adevărată sărbătoare alb-albastră. Chiar şi aşa, suporterii de azi nu au egalat, din punct de vedere numeric, performanţa istorică a celor care au ieşit în stradă în 1983, după fabulosul succes al echipei de fotbal care reuşea în premieră absolută calificarea în semifinalele Cupei UEFA, după victoria cu 1-0 obţinută în faţa nemţilor de la Kaiserslautern.

Atunci, în faţa fostului hotel Jiul, s-au strâns 100 000 de olteni. Cu toţii erau mânaţi de un singur gând: acela de a le cere socoteală jucătorilor germani care nu puteau ieşi din hotel. Cel care a reuşit să calmeze spiritele vulcanice ale fanilor Craiovei a fost poetul Adrian Păunescu, autorul versurilor imnului echipei.

Ca la un semn, fanii au făcut un culoar, iar la ieşirea oaspeţilor din hotel i-au aplaudat pe aceştia la scenă deschisă. Numărul mare al suporterilor olteni, de azi şi de ieri, dovedeşte, dacă mai era cazul, dragostea acestora faţă de ceea ce înseamnă Universitatea Craiova.

 

Afla mai multe despre: craiovauniversitateacupa romanieibanie 

viewscnt
Articole similare