Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dramă în plină pandemie de COVID-19! Fosta campioană a Spaniei a retrogradat în Liga a treia! Adios, SuperDepor! Pentru moment...

Dramă în plină pandemie de COVID-19! Fosta campioană a Spaniei a retrogradat în Liga a treia! Adios, SuperDepor! Pentru moment...galerie foto

Fotbal

Comentarii

Deportivo la Coruna, fosta campioană a Spaniei, a retrogradat în Liga a treia!

Fosta campioană a Spaniei, Deportivo la Coruna a retrogradat în liga a treia spaniolă. Depor nu mai are nevoie să aştepte rezultatele din meciurile echipelor Albacete şi Lugo pentru a se salva, pentru că nici măcar nu a putut să-şi dispute meciul cu Fuenlabrada din pricina pandemiei de COVID-19.

Deportivo la Coruna avea nevoie de victorie în ultima etapă din Segunda Division, dar depindea şi de celelalte rezultate pentru a se salva de la retorgradare (Albacete a câştigat însă în prelungiri şi a retrogradat-o matematic pe SuperdDepor). Pe de altă parte, Fuenlabrada avea nevoie de un singur punct pentru a putea juca în playoff-ul pentru promovarea în La Liga. Doar că, partida a fost amânată după ce şase cazuri de Covid-19 au fost depistate pozitiv la Fuenlabrada.Ideea oficialilor Ligii ar fi fost ca meciul să se joace totuşi pe 30 iulie de la ora 22:00 (ora României), doar dacă toţi fotbaliştii ar fi trecut probele pentru depistarea coronavirus.

Preşedintele Ligii Profesioniste , Javier Tebas avertizase deja: ”Dacă la un singur club apar mai mult de cinci cazuri de coronavirus, atunci acel club a fost neglijent şi nu vom tolera asta!” Ulterior, el a revenit cu un mesaj ceva mai ”cald”: ”Nu voi dormi liniştit până când toate competiţiile din Spania nu se vor termina aşa cum trebuie!”

Cert este că în acest moment, Deportivo la Coruna, altă dată campioană a Spaniei, merge în lgia a treia spaniolă, în lipsa unei alte decizii. Formaţia madrilenă rămâne cantonată şi izolată în La Coruna, cel puţin până când autorităţile vor decide că Fuenlabrada poate călători. Dacă meciul se va disputa totuşi pe 30 iulie, ar putea oferi şanse doar celor din Fuenlabrada, care cu un egal ar scoate Elche din cursa pentru barajul de promovare în La Liga.

La barajul pentru promovarea în La Liga merg Real Zaragoza, Almeria, Elche şi Girona. Deportivo la Coruna retrogradează în Segunda B, alături de alte trei fost prim divizionare: Extremadura, Numancia şi Racing Santander.

Deportivo la Coruna, un club de tradiţie în fotbalul spaniol

Înfiinţată acum 114 ani, Deportivo la Coruna este una dintre echipele de tradiţie ale Spaniei. Gruparea de pe Estadio Riazor are 62 de meciuri doar în UEFA Champions League şi un total de 112 meciuri în Cupele Europene. A cucerit titlul în Spania în sezonul 1999-2000 şi are cinci locuri doi în istoria La Liga. Deportivo este de două ori câştigătoare a Cupei Regelui Spaniei, de trei ori câştigătoare a Supercupei Spaniei şi a pus mâna pe un trofeu european în 2009, atunci când a câştigat Cupa UEFA Intertoto.

De-a lungul timpului, pentru Deportivo au jucat fotbalişti mari percum Roy Makaay (golgheterul all time al clubului), Bebeto, Diego Tristan, Fran, Djalminha, Donato, Mauro Silva, Manuel Pablo, Juan Carlos Valeron, Noureddine Naybet, Acuna, Miroslav Djukic, Fabricio Coloccini, Rivaldo, Filipe Luis, Flavio Conceicao, Pedro Munitis, Alvaro Arbeloa, Andres Guardado, Julian de Guzman, Pauleta, Jorge Andrade, Ryan Babel, Walter Pandiani şi, recent, internaţionalul român, Florin Andone.

Cum vor arăta meciurile de baraj pentru promvoarea în La Liga

  • Girona - Almeria
  • Zaragoza - Elche / Fuenlabrada

Cine a retrogradat din Segunda Division

  • - Numancia
  • - Extremadura
  • - Deportivo la Coruna
  • - Racing Santander

Cine a promovat direct în La Liga

- Huesca
- Cadiz

În Segunda au retrogradat din La Liga:

  • - Mallorca
  • - Leganes
  • - Espanyol

Afla mai multe despre: deportivo la coruna 

viewscnt
Articole similare