Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV I Chivu povesteşte pentru Telekom Sport o întâlnire ciudată din vestiarul lui Ajax: "M-au trimis înapoi imediat"

EXCLUSIV I Chivu povesteşte pentru Telekom Sport o întâlnire ciudată din vestiarul lui Ajax: "M-au trimis înapoi imediat"
Comentarii

Cristi Chivu are, cu siguranţă, multe amintiri frumoase din cele patru sezoane petrecute la Ajax Amsterdam. Printre ele, se numără şi o întâmplare ceva mai "ciudată" legată de culoarea ghetelor de fotbal.

"Primele ghete le-am primit de la tata, mi le-a adus din Germania. Eu purtam pe vremea mea mărimea 40, ele erau 42, dar am jucat vreo 3 ani aşa cu ele, le strângeam până nu îmi mai circula sângele în picioare. Tot legat de ghete, am o altă poveste. După primul meu an la Ajax, am fost ales talentul anului, apoi am fost convocat la Campionatul European. Am fost titular la turneul final, altfel m-am întors la Amsterdam, din altă postură. Dar am avut un antrenor care mi-a dat peste picioare din prima zi în care am ajuns în baza de pregătire.

Mi-a spus că aici nu e naţionala României, e Ajax. Eu primisem o pereche de ghete de la Craioveanu, erau albastre. La Ajax nu aveam voie decât cu ghete negre. M-am dus la antrenamente cu ghetele mele albastre şi m-a trimis înapoi în vestiare. Devenisem celebru pentru evoluţiile de la Euro, pentru golul marcat împotriva Angliei, dar Ajax rămâne Ajax.

Trebuia să respect disciplina şi rigurozitatea de la club. Pentru un jucător tânăr, Ajax reprezintă locul ideal pentru a învăţa ce înseamnă respectul, disciplina şi regulile în fotbal, dar şi în viaţă, indiferent de numele pe care-l porţi" , a declarat Cristian Chivu într-un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristi chivuajaxpovestevestiardezvaluiriolandaghete 

viewscnt
Articole similare