Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Familia globe-trotter din circuitul feminin. Ea e jucătoarea de tenis cu cele mai multe turnee disputate în 2017

Familia globe-trotter din circuitul feminin. Ea e jucătoarea de tenis cu cele mai multe turnee disputate în 2017

Tenis

Comentarii

Jucătoarea germană de tenis Tatjana Maria, locul 46 WTA, soţul ei, Charles, şi fiica lor Charlotte, în vârstă de 4 ani, formeză "familia globe-trotter" din circuitul feminin. În 2017, Tatjana a participat la 33 de de turnee, mai mult decât oricare altă jucătoare din Top 100 WTA, la majoritatea fiind însoţită de familie.

Anul l-au început la Auckland, Noua Zeelandă, şi l-au încheiat la Poitiers, Franţa, la finalul lunii octombrie, trecând prin Bogota, Rabat, Seul, Taşkent, Quebec City, dar şi prin Bucureşti.

De la revenirea în competiţii, în aprilie 2014, doar la trei turnee Maria nu a fost însoţită de micuţa Charlotte. La unul dintre acestea, la Southsea, England, desfăşurat în iunie, Charlotte a rămas la bunici, în Franţa, iar mamai ei a câştigat turneul, învingând-o în finală pe Irina Begu (6-2, 6-2).

"Bunicii au fost foarte fericiţi şi au spus: <oh, ea poate sta mai mult cu noi>. Fiicei noastre i-ar fi plăcut să stea cu bunicii, dar pentru noi ar fi fost prea lung. Să călătorim împreună este cel mai important lucru. La început, i-am spus soţului meu că, dacă nu vom putea merge împreună, nu voi merge singură. Nu vreau să-i las în spate. Aşa că am stabilit că ori o facem împreună, ori deloc", a declarat sportiva în vârstă de 30 de ani, pentru New York Times.

Charlotte s-a acomodat cu călătoriile, doarme noaptea şi este obişnuită cu aeroporturile şi avioanele.

"Nu avem niciun stres, niciodată şi cred că şi Charlotte simte la fel. Tatjana nu va fi niciodată o jucătoare care să joace 22 de turnee. Ea va juca întotdeauna între 28 şi 32, 33 de turnee. E ok, îi place asta", a declarat Charles, soţ şi antrenor în acelaşi timp.

Cei doi s-au cunsocut în 2012, la Palm Beach, când încă Tatjana nu îşi revenise după pierdera tatălui şi antrenorului ei, Heinrich, decedat în 2008, de cancer. Charles s-a mutat în Florida în 2004, pentru a antrena o jucătoare de nouă ani, şi-a cumpărat o casă în 2008, apoi a construit un teren de tenis pe proprietate, un avantaj pentru Tatjana când şi-a reluat pregătirile după ce a născut.

"Când Charlotte dormea, spuneam <ok, hai pe teren>. A fost uşor cu adevărat, pentru lucrurile se schimbă când trebuie să faci o rezervare şi să mergi la un club de tenis, iar copilul începe să plângă sau e nevoie să-i dai să mănânce", a afirmat Charles.

Maria va juca cel puţin încă un an în acelaşi ritm, dar probabil situaţia se va modifica atunci când Charlotte va merge la şcoală, după ce va împlini şase ani.

"Nu ştii niciodată ce se va întâmpla, dar ne gândim să mă opresc când ea va merge la şcoală", a spus Tatjana Maria.

Ea şi familia ei îşi vor începe periplul în 2018 la turneul de la Brisbane.

Afla mai multe despre: tenisglobe trottertatjana mariaturnee disputatecircuitul feminintop 100 wta 

viewscnt
Articole similare