Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia engleză şi Premier League au aprobat cumpărarea de către Jim Ratcliffe a unei participaţii de 25% la Manchester United

Federaţia engleză şi Premier League au aprobat cumpărarea de către Jim Ratcliffe a unei participaţii de 25% la Manchester United

Premier League

Comentarii

Federaţia engleză şi Premier League au aprobat achiziţionarea unei participaţii de 25% din Manchester United de către Jim Ratcliffe, proprietarul grupărilor OGC Nice şi Lausanne, relattează BBC.

Federaţia engleză şi Premier League au aprobat cumpărarea de către Jim Ratcliffe a unei participaţii de 25% la Manchester United

Valoarea achiziţiei miliardarului britanic este de aproximativ 1,3 miliarde de dolari (1,03 miliarde de lire sterline).

Proprietarii, familia Glazer, vor păstra o participaţie majoritară la club, dar Ineos Group, al lui Ratcliffe, va prelua controlul operaţiunilor fotbalistice.

Vânzarea nu poate fi finalizată decât după încheierea ofertei de acţiuni, care are loc vineri seară în Statele Unite.

Aprobarea Premier League este condiţionată de finalizarea tranzacţiei.

"Premier League aşteaptă acum confirmarea finalizării tranzacţiei", a precizat liga într-un comunicat, confirmând totodată că Ratcliffe, în vârstă de 71 de ani, a semnat şi statutul de proprietar.

Tranzacţia este prima care a fost convenită în cadrul testului actualizat al proprietarilor şi directorilor din Premier League, care a fost aprobat de cluburile membre în martie 2023 şi include o revizuire de către un grup de supraveghere independent.

Ratcliffe, decis să investeacă la Manchester United

Acordul lui Ratcliffe a fost convenit în ajunul Crăciunului şi include, de asemenea, 300 de milioane de dolari (236 de milioane de lire sterline) pentru investiţii viitoare în stadionul Old Trafford al clubului.

Omul de afaceri a fost de acord să cumpere 25% din acţiunile de clasă B ale clubului, deţinute în mare parte de familia Glazer, care deţine 69% din club şi care conţine aproape toate drepturile de vot, şi până la 25% din acţiunile de clasă A, care sunt listate la bursa din New York. Acţiunile au o valoare de 33 de dolari fiecare.

O actualizare transmisă luni seară Comisiei americane pentru valori mobiliare şi burse (SEC) a confirmat că termenul limită pentru deţinătorii de acţiuni de clasă A de a le scoate la vânzare a fost prelungit de miercuri până vineri la ora 23:59 EST.

Preluarea controlului sportiv la club înseamnă că Ineos va supraveghea operaţiunile şi academiile de fotbal masculin şi feminin.

De asemenea, va primi două locuri în consiliile de administraţie ale Manchester United PLC şi Manchester United Football Club.

Ratcliffe a făcut deja mai multe vizite la Old Trafford şi la terenul de antrenament al clubului, în timp ce aşteaptă ca acordul să primească aprobarea finală.

Afla mai multe despre: manchester unitedpremier leaguejim ratcliffe 

viewscnt
Articole similare