Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Football Leaks: un mare antrenor italian, plătit în acelaşi timp de două cluburi. O parte din salariu ajungea intr-un paradis fiscal

Football Leaks: un mare antrenor italian, plătit în acelaşi timp de două cluburi. O parte din salariu ajungea intr-un paradis fiscal
Comentarii

Fostul antrenor al echipei Manchester City, Roberto Mancini, actualul selecţioner al Italiei, a fost plătit atât de clubul englez la care era angajat, cât şi de gruparea Al Jazira Abu Dhabi, se arată în dezvăluirile Football Leaks.

Cele două cluburi au în comun proprietarul, şeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan din Emiratele Arabe Unite. Pentru a nu încălca regulamentul fair-play-ului financiar de către City, Mancini şi-a primit o parte din salariul din perioada 2009-2013 prin intermediul unor firme înfiinţate în Insulele Mauritius, un paradis fiscal, informează publicaţia italiană L'Espresso.

Societăţile Sparkleglow şi IIS, în spatele cărora se afla Mancini, factura servicii de "consiliere pe probleme legate de fotbal" clubului din Abu Dhabi. Banii erau viraţi prin banca Barclays, la care şeicul din Emirate era acţionar. Cele două firme au avut cifre de afaceri de peste trei milioane de euro în perioada amintită.

Mancini, 53 de ani, a antrenat Manchester City între 19 decembrie 2009 şi 14 mai 2013. Din luna mai 2018, el este selecţionerul Italiei.

Afla mai multe despre: roberto mancinifootball leaksmanchester city 

viewscnt
Articole similare