Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gică Hagi: ”N-am făcut jucători, aşa se zice. N-am dat la Real Madrid sau Barcelona”. A explicat motivul: ”Să mă scuzaţi” | EXCLUSIV

Gică Hagi: ”N-am făcut jucători, aşa se zice. N-am dat la Real Madrid sau Barcelona”. A explicat motivul: ”Să mă scuzaţi” | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

Farul Constanţa a reuşit să producă ”şocul” în Giuleşti,2-1 cu Rapid, în prima etapă a play-off-ului din Superligă. Acum, înaintea meciurilor amicale ale naţionalei României, Gică Hagi (59 de ani) a vorbit şi despre jucătorii pe care i-a dat proiectul său de suflet: Academia Hagi.

Farul Constanţa este campioana în exerciţiu a României, iar Gică Hagi este artizanul acestei performanţe din vara anului trecut.

”N-am făcut jucători, aşa se zice”. Gică Hagi a zis lucrurilor pe nume

Dar proiectul pe care l-a pornit la Ovidiu în 2009, anume Academia Gică Hagi, a primit de-a lungul timpului în mod repetat şi critici, cele mai multe fiind pentru faptul că nu a reuşit să dea vreun jucător de clasă care să confirme la un club important din Europa.

Sătul de aceste reproşuri care vin din când în când, aşa ca un soi de aducere-aminte, Gică Hagi a dat replica într-o intervenţie telefonică la Orange Sport.

”Regele” fotbalului românesc a enumerat câţiva dintre jucătorii care au ajuns la cel mai bun nivel din România, anume echipa naţională, dar şi la cele mai valoroase echipe din Superligă.

Gică Hagi a recunoscut că nu a dat fotbalişti la cluburi precum Real Madrid sau FC Barcelona, dar a explicat şi de ce. 

Acest fapt este foarte greu de realizat pentru un jucător român, care vine direct din fotbalul românesc, iar el nu dispune la Farul de toate condiţiile şi toţi factorii necesari pentru a reuşi acest salt de nivel pentru tinerii fotbalişti pe care îi produce la academia sa.

Dar nu va renunţa la luptă. Hagi a subliniat că va continua să munceasă pentru a ajunge şi la această performanţă: ca jucătorii români să ajungă la cel mai înalt nivel din fotbalul european şi mondial.

”Pot să zic un singur lucru. Nu vreau să vorbesc doar despre Coman, că s-au spus multe lucruri spuse despre mine, că am făcut jucători, nu am făcut. Mitriţă e cel mai bun, Ianis a fost cel mai bun din play-off, Cicâldău a fost cel mai bun la Craiova, Manea căpitan la CFR şi joacă titular. N-am făcut jucători, aşa se zice. 

Am debutat în circuitul naţionalei 20 de jucători în 10 ani, care sunt pe piaţă şi pot fi mai mult sau mai puţin. Chiţu e aproape să fie golgheter, e jucător tot de la noi, Iancu a fost golgheter, au şi ei perioadele lor. 

Hagi: ”Să mă scuzaţi, dar din România să ajungi la Real Madrid sau Barcelona?”

Am scos jucători buni şi pe unii chiar cei mai buni, au dovedit până la nivelul naţionalei că sunt valoroşi. Asta nu e muncă? Aaa, că vreau să dau jucători la cele mai mari cluburi... E de muncă, e de muncă. Eu am limite ale mele şi ale clubului, dar să vedem cum putem face. 

Mazilu, Louis Munteanu, noi facem, dar noi nu scoatem jucători buni. Tănase a fost căpitan la FCSB. Îmi pare rău că această muncă se aruncă uşor, uşor. 

N-am dat jucători la Real Madrid sau Barcelona. Să mă scuzaţi, dar din România să ajungi acolo? Noi când avem 6-7 milioane cu un miliard cum să se ducă direct un jucător de aici acolo? Suntem departe. 

De asta muncim, încercăm să facem, ne dorim, învăţăm, vrem să fim mai buni zilnic. Nu dintr-o dată facem lucruri şi ne batem cu cei mai buni, că mai avem de învăţat şi nu mă refer doar la mine, că muncim toţi din departamentul tehnic. Nu facem lucrurile perfect, dar e loc să creştem. 

Dacă se vor construi în România echipe competitive în Europa, avem o naţională care deja a făcut un lucru fenomen, cu media de 24-25 de ani, una bună şi care cred că o să ne dea contionuitate în următorii ani. 

Naţionala poate creşte valoarea jucătorului român, ca să recuoaştem că valoarea s-a pierdut, că am lipsit de la turnee finale, din Champions League şi Europa League”, a declarat Hagi, pentru Orange Sport.

Din lotul României convocat de selecţionerul Edi Iordănescu pentru amicalele cu Irlanda de Nord şi Columbia fac parte opt jucători au fost crescuţi de Gigă Hagi: 

  • Cristi Manea (CFR Cluj)
  • Alex Cicâldău (Konyaspor)
  • Răzvan Marin (Empoli)
  • Ianis Hagi (Alaves)
  • Denis Drăguş (Gaziantep)
  • Florinel Coman (FCSB)
  • Denis Alibec (Muaither)
  • Florin Tănase (Al-Okhdood)

Afla mai multe despre: gica hagifarulechipa nationalaacademia hagisuperligaromania 

viewscnt
Articole similare