Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali a dat lovitura! Patronul de la FCSB a primit ”ok-ul” şi este gata de o investiţie colosală

Gigi Becali a dat lovitura! Patronul de la FCSB a primit ”ok-ul” şi este gata de o investiţie colosală

Diverse

Comentarii

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali (65 de ani), a reuşit să-şi îndeplinească o dorinţă mai veche.

Se pare că omul de afaceri a pătruns pe teritoriul energiei regenerabile şi este gata să construiască cel mai mare parc eolian din ţară.

Gigi Becali investeşte la Constanţa

Potrivit economica.net, o firmă deţinută de cunoscuta familie Becali, a obţinut recent avizul tehnic de racordare (ATR) pentru instalarea unui parc eolian în Dobrogea, considerată cea mai bună zonă de vânt din România.

Firma Unitedpower Eolian S.R.L. a primit luna trecută aviz tehnic de racordare (ATR) pentru un parc eolian de aproape 120 MW care urmează să fie amplasat în judeţul Constanţa, în localitatea Băneasa.

Gigi Becali a încercat să facă acest lucru încă din 2008, când anunţa că a achiziţionat 10.000 de hectare de teren în judeţul Constanţa şi doreşte să dezvolte mai multe proiecte eoliene care ar putea ajunge la un miliard de euro.

  • Patronul de la FCSB era gata să acceseze fonduri europene, alături de colaboratorii spanioli, pentru construirea cele mai mari ferme eoliene din România. A înfiinţat chiar şi o firmă în acest sens - Becali Green Energy - însă plan nu a mai fost pus niciodată în aplicare.

ATR expiră peste doi ani, şi, socotind că data estimată a punerii în funcţiune este finalul anului 2027, se poate înţelege că este nevoie de întărire de reţea iar aceste lucrări se vor întinde peste perioada de expirare a actualului ATR, care va trebui aşadar reînnoit în situaţia în care cineva va şi face parcul.

  • Noua centrală eoliană ar urma să fie racordată într-o staţie nouă de 400 kV, Deleni, şi, ulterior, în linia de 400 kV Medgidia Sud-Varna şi Medgidia Sud-Dobrudja.

Potrivit datelor Termene.ro, firma Unitedpower Eolian S.R.L. din Bucureşti este controlată de familia Becali.

Astfel, 25% din firmă este deţinută de Andreea Becali, care, potrivit informaţiilor publice, este fiica lui Giovanni, aşadar nepoata lui Gigi. Manuela Raluca Becali, care este soţia lu Victor, deţine 19% din firmă. Ioan Natură deţine 8%, iar Alina Natură-Becali 6,38%.

Afla mai multe despre: gigi becalidobrogeaeolienefamilia becali 

viewscnt
Articole similare