Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Iga Swiatek vrea premii egale în bani cu cele din tenisul masculin: ”Facem cam aceeaşi treabă”

Iga Swiatek vrea premii egale în bani cu cele din tenisul masculin: ”Facem cam aceeaşi treabă”

Tenis

Comentarii

Poloneza Iga Swiatek, care domină tenisul feminin, a cerut miercuri premii egale între bărbaţi şi femei în turneele ATP şi WTA, aşa cum este deja cazul turneelor ​​de Grand Slam.

Situaţia în tenis „este mai bună decât în ​​majoritatea celorlalte sporturi, dar mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte egalitatea premiilor în bani în turneele WTA faţă de cele ale ATP”, a explicat ea, în cadrul unei conferinţe de presă, la Madrid.

Poloneza, deţinătoarea titlurilor la Roland Garros şi US Open, a câştigat săptămâna trecută turneul WTA 500 de la Stuttgart, obţinând puţin peste 100.000 de euro. Spaniolul Carlos Alcaraz, nr. 2 mondial, a obţinut un cec de 475.000 de euro pentru victoria sa la turneul ATP 500 de la Barcelona.

”Grand Slamurile sunt deja la acelaşi nivel, e bine, dar ar fi bine dacă WTA s-ar concentra pe acest subiect, dar nu vreau să spun mai multe pentru că sunt multe afaceri şi uneori politică”, a adăugat Swiatek. .

„Pot să spun doar că ar fi bine ca sportul nostru să fie egalitar, mai ales că facem cam aceeaşi treabă”, a insistat ea. Admiţând că tenisul masculin poate fi „mai frumos de văzut, deoarece jucătorii pot face mai multe lucruri fiind mai puternici fizic şi biologic”, Swiatek a subliniat că tenisul feminin este „mai consistent în ceea ce priveşte jocul” şi că au existat „uneori mai multe emoţii, deoarece suntem femei şi dăm un pic mai multă emoţie”, a declarat iga Swiatek conform lequipe.fr.

US Open a fost primul turneu de Grand Slam care a oferit în 1973 un fond egal de premii între bărbaţi şi femei. A durat până în 2001 pentru ca Australian Open să urmeze exemplul american, apoi 2007 cu Roland-Garros şi Wimbledon.

Afla mai multe despre: swiatektenis feminin 

viewscnt
Articole similare