Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionela Lehaci: "Cel mai mare vis al nostru este însă să ne întoarcem învingătoare de la Tokyo"

Ionela Lehaci: "Cel mai mare vis al nostru este însă să ne întoarcem învingătoare de la Tokyo"

Alte sporturi

Comentarii

Sportiva Ionela-Livia Lehaci, campioană mondială alături de Gianina-Elena Beleagă la dublu vâsle feminin categorie uşoară, a afirmat, marţi, la revenirea la Bucureşti, că speră să obţină acest titlu şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

"Pentru noi, dublu categorie uşoară, a fost cel mai frumos concurs pe care l-am tras împreună şi suntem foarte bucuroase pentru rezultatul frumos pe care l-am obţinut. Am vrea să repetăm această figură şi la următoarele competiţii şi să ne întoarcem de fiecare dată învingătoare. Cel mai mare vis al nostru este însă să ne întoarcem învingătoare de la Tokyo şi vom face tot ce putem să facem acest lucru. A fost cel mai bun concurs al nostru de până acum, ne bucurăm de rezultat şi încă nu îl realizăm în totalitate. Dar suntem convinse că este începutul unui parcurs foarte bun şi vrem să ne întoarcem de la Tokyo cu medalia de aur. Medalia asta asta e cadoul pentru toată munca mea de până acum, pentur că fac canotaj de opt ani, dar se poate spune că este şi un cadou de nuntă”, a declarat Lehaci.

Antrenorul Mircea Roman speră ca România să revină o echipă de tradiţie în canotajul mondial: "Sper că am reînnoit tradiţia, pe probe olimpice suntem a treia naţiune, Anglia şi alte ţări puternice sunt sub noi. Avem una dintre cele mai scăzute medii de vârstă pe echipe. Sper să reînnoim tradiţia, ne mai lipseşte o barcă, pe care ne străduim să o facem, să o ducem la un nivel înalt, barca de doi fără cârmaci. Ţin să mulţumesc tutoror care au contribuit la performanţa asta, este un început de ciclu olimpic îmbucurător”.

Denisa Tîlvescu, campioană mondială la 8+1, speră ca mereu echipa să revină victorioasă: “Am scos nişte reuzltate de care suntem foarte mândre şi vrem să mergem în continuare cu aceleaşi rezultate. Am fost de la început o echipă, sperăm să vă bucuraţi alături de noi pentru această medalie şi să ne întoarcem mereu victorioase”.

Şi Laura Oprea e cu gândul la JO de la Tokyo: "E un pas pe care l-am făcut spre Tokyo, e un gând cu care am plecat încă de la începutul anului. E un lucru îmbucurător că am luat medalia de aur. Toată lumea a dat tot ce a putut şi la sfârşit s-a văzut. Tot ce am făcut a fost pentru noi, pentru că am muncit mult un an de zile".

Marius Cozmiuc, component al echipajului masculin de 8+1, este încrezător în rezultatele viitoare: "Noi nu am obţinut rezultatul fetelor, dar am obţinut un rezultat mai bun, o echipă unită, puternică, cu băieţi tineri, încrezători şi cred că la următoarele competiţii vom face o figură mai frumoasă decât acum. Suntem bucuroşi că am prins finala după mulţi ani şi ne mândrim cu asta".

La finalul ceremoniei de la Aeroportul Henri Coandă, ministrul tineretului şi sportului, Marius Dunca, a făcut public faptul că sportivii Marius Cozmiuc şi Ionela Lehaci urmează să se căsătorească peste o lună.

Echipajul feminin al României de 8+1, format din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea, a obţinut, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial de la Sarasota, după cea de aur câştigată la dublu vâsle feminin categorie uşoară (Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă).

Şase echipaje tricolore au participat la CM din SUA.

La precedenta ediţie a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanţă a României a fost locul 7.

Afla mai multe despre: canotajionela-livia lehacigianina-elena beleagăjocurile olimpice de la tokyo,  

viewscnt
Articole similare