Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Karim Adeyemi s-a supărat pe nemţi şi se gândeşte să joace pentru Nigeria!

Karim Adeyemi s-a supărat pe nemţi şi se gândeşte să joace pentru Nigeria!

Fotbal

Comentarii

Supărarea lui Karim Adeyemi pe Federaţia Germană de Fotbal a atins cote alarmante!

Mijlocaşul celor de la Borussia Dortmund nu mai are de gând să-şi aştepte şansa la naţionala de seniori a Germaniei şi este gata să ia o decizie radicală.

Karim Adeyemi vrea să reprezinte Nigeria la nivel internaţional

Karim Adeyemi, considerat unul dintre cei mai valoroşi tineri jucători din lume, a refuzat să se mai prezinte la convocările de la tineret, deoarece simte că a trecut acum câţiva ani de acest pas, în momentul în care bifat primele convocări la echipa de seniori.

Nemţii nu i-au înţeles nemulţumirile, iar acum Karim se gândeşte să schimbe ”tabăra”, chiar dacă regulamentul FIFA pare împotriva sa:

O persoană din anturajul lui Karim Adeyemi a confirmat faptul că acesta se gândeşte să reprezinte Nigeria la nivel de seniori.

La 22 de ani, Adeyemi a jucat pentru Germania la tineret, dar a participat şi la trei partide din calificările pentru Cupa Mondială din 2022, însă acum ia în considerarea posibilitatea de a juca pentru Super Eagles.

Această decizie este influenţată şi de faptul că nu a fost luat în calcule de către nemţi pentru EURO 2024.

Deseori, jucătorii iau astfel de decizii bazate pe oportunităţi şi conexiuni personale. Dacă se va întâmpla acest lucru, Karim ar putea avea noi experienţe şi şanse de a-şi demonstra talentul pe o scenă diferită”, anunţă jurnaliştii africani.

 

Regulamentul FIFA permite schimbarea echipei naţionale, însă are câteva reguli clare:

1. Să aibă naţionalitatea respectivă (O deţine)

2. Să nu joace mai mult de trei meciuri pentru prima naţională înainte să împlinească 21 de ani.

Aici este o problemă, pentru că Adeyemi a bifat patru meciuri pentru naţionala Germaniei, pentru care are şi un gol marcat.

  • 1 minut vs. România
  • 5 minute vs. Ungaria
  • 18 minute vs. Armenia
  • 29 minute vs. Macedonia de Nord

3. Să nu joace la un turneu final cu prima naţională: Cupă Mondială, EURO, Copa America, etc. (Nu s-a întâmplat acest lucru).

4. Să treacă cel puţin 3 ani de la ultimul meci de seniori, la prima naţională (Ultimul meci a fost pe 11 iunie 2022. Deci, ar fi eligibil în vara viitoare, iunie 2025).

Rămâne de văzut dacă informaţia va fi confirmată şi de către jucător şi dacă, într-adevăr, există o portiţă prin care Adeyemi să schimbe naţionala, chiar dacă are 4 jocuri pentru actuala naţională, şi nu trei aşa cum scrie la regulament.

Karim Adeyemi este eligibil şi pentru naţionala de seniori a României, deoarece mama sa este româncă, însă mijlocaşul nu a luat niciodată în considerare această variantă.

Se simte mai mult nigerian, din partea tatălui. Karim merge des în Nigeria unde ia parte la diverse acte caritabile şi pare să-i placă foarte mult pe tărâmul african.

Afla mai multe despre: adeyeminigeriagermania. 

viewscnt
Articole similare