Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liga 1 se modernizează! Argăseală a vorbit despre noua regulă care va fi introdusă în fotbalul românesc

Liga 1 se modernizează! Argăseală a vorbit despre noua regulă care va fi introdusă în fotbalul românesc

Superliga

Comentarii

Valeriu Argăseală confirmă în arbitrajul video va fi introdus în Liga 1 chiar din acest sezon. Mai precis, în play-off. Preşedintele FCSB-ului spune că în luna martie va fi adaptat şi regulamentul în acest sens.

Fotbalul din Liga 1 va beneficia de arbitrajul video, o metodă tot mai răspândită în campionatele puternice. Membrii Adunării Generale a LPG au votat introducerea VAR-ului, ca reacţie la erorile de arbitraj din acest sezon. Pentru început, doar echipele care se vor califica în play-off vor beneficia de el. Valeriu Argăseală spune că din luna martie am putea avea primele meciuri cu arbitraj video:

”Decizia de a introduce arbitrajul video vine tocmai pentru că, pe plan internaţional, se constată că este necesar să se introducă acest sistem de asistenţă a arbitrajului. Pe de altă parte, după experimentul care s-a făcut în ţările în care s-a introdus acest sistem s-a constatat că este benefic. După câte am fost informaţi, în luna martie forul competent care modifică legile jocului va introduce în legile jocului şi sistemul de asistenţa video al arbitrajului”, a declarat Valeriu Argăseală la microfonul Telekom Sport.

Întrebat despre costuri, Argăseală spune că au existat discuţii inclusiv pe această temă şi se caută soluţii: ”Am discutat acest lucru, rămâne să se gasească soluţiile pentru implementarea acestui sistem care nu este unul foarte costisitor, putându-se găsi soluţii şi în România pentru a putea să se implementeze”.

Potrivit calculelor făcute de Gino Iorgulescu, introducerea arbitrajului video ar putea costa maximum 1,5 milioane de euro. LPF încearcă să aducă şi sponsori pentru implementarea acestei idei: ”Într-o săptămână vom vedea exact, dar estimativ ar fi vorba de o sumă între 600.000 şi 1.500.000 de milioane de euro”.

Afla mai multe despre: arbitraj videovaleriu argasealalpf 

viewscnt
Articole similare