Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoica se laudă că a descoperit trei staruri din Premier League: ”E o chestie extraordinară!”

Mihai Stoica se laudă că a descoperit trei staruri din Premier League: ”E o chestie extraordinară!”

Superliga

Comentarii

Mihai Stoica a ţinut să le dea o replică celor care susţin că nu se pricepe să descopere jucători. Managerul sportiv al FCSB-ului susţine că i-a remarcat, printre alţii, pe Mahrez şi pe Mendy, înainte ca aceştia să ajungă celebri.

Mihai Stoica are în palmares mai mulţi jucători despre care a spus că sunt de valoare, dar care au dezamăgit crunt. Leandro Tatu, Andrey Nazario, Gabi Matei, Elton sau Golubovic sunt câteva dintre pariurile pierdute ale lui Mihai Stoica. Într-un interviu pentru Fanatik.ro, oficialul FCSB-ului încearcă să-şi schimbe această imagine şi spune că a descoperit şi jucători ajunşi ulterior vedete ale fotbalului mondial. Mihai Stoica n-a precizat însă de ce n-a reuşit să-i transfere, dar cel mai probabil a fost vorba despre sumele mari cerute de cluburile la care sunt legitimaţi.

”Am fost la meciuri în liga a doua din Franţa. Eu ştiu nivelul de acolo, am fost la un meci să văd un jucător, îl chema Yohann Riviere. Mi-am găsit hârtiile când am mutat biroul şi încercuisem doi fotbalişti. Era un meci Le Havre - Grenoble, parcă, nu mai reţin bine meciul. Ştiţi cine erau fotbaliştii? Mahrez şi cu Mendy! De Mendy m-am interesat că nu aveam dublură la fundaş stânga. Avea 18 ani şi am zis: „Aoleu, ce jucător!”

”Da, Mendy, care s-a accidentat, luat de City de la Monaco. Este o chestie extraordinară. Am fost la un alt meci ca să-l iau pe Maurice Dale, la un meci de baraj pentru promovare în Ligue 1, la Arles Avignon, am văzut un jucător şi am zis: „Gata, ăsta este!”. Andre Ayew era! E o satisfacţie imensă când vezi că te confirmă timpul. Am fost la un meci la Modena, am văzut un fundaş dreapta şi am zis: „Mamă, cât de bun e ăsta!”. Nu trebuie să fii un mare artist să vezi un mare jucător. Ayew era prea bun, dar te verifici cumva. Mendy era fundaş stânga şi era un copil. Iar Mahrez a ajuns cel mai bun jucător străin din Premier League şi a luat titlul cu Leicester. Spune-mi şi mie ce conducător din România se mai ocupă de aşa ceva”,
a dezvăluit Mihai Stoica pentru Fanatik.ro.

Cine sunt jucătorii ”descoperiţi” de Mihai Stoica:

Riyad Mahrez, 26 de ani, mijlocaş de bandă şi ofensiv. Este legitimat în prezent la Leicester City şi este unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Premier League. Fosta campioană a Angliei l-a cumpărat de la Le Havre cu 500.000 de euro.

Benjamin Mendy, 23 de ani, fundaş stânga. Manchester City l-a cumpărat în vară de la AS Monaco în schimbul a 57,5 milioane de euro. A început fotbalul la Le Havre, de unde a plecat la Marseille pentru 4 milioane de euro. În vara lui 2016, AS Monaco l-a cumpărat de la O.M. cu 13 milioane de euro

Yohann Riviere, 33 de ani, atacant, US Creteil. A început fotbalul la Guingamp şi a jucat apoi pentru Istres, OC Vannes, Le Havre şi Dijon. Nu s-a plătit vreodată vreo sumă de transfer pentru el.

Andre Ayew, 27 de ani, mijlocaş ofensiv şi de bandă, West Ham United. A început fotbalul la Marseille şi a fost apoi împrumutat la FC Lorient şi AC Arles. În vara lui 2015, a plecat liber de contract de la Marseille la Swansea, care l-a vândut apoi la West Ham, în vara lui 2016, contra sumei de 24 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: mihai stoicafcsbmanchester citymendymahrez 

viewscnt
Articole similare