Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihăiţă Pleşan despre partida de legendă România - Germania 5-1: ”A fost un meci de referinţă. Noi avem talent, dar ne lipsesc profesioniştii”

Mihăiţă Pleşan despre partida de legendă România - Germania 5-1: ”A fost un meci de referinţă. Noi avem talent, dar ne lipsesc profesioniştii”

Echipa națională

Comentarii

Înaintea partidei împotriva Germaniei din calificările la Campionatul Mondial, Mihăiţă Pleşan a discutat despre legendara victorie obţinută de ”tricolori” în faţa nemţilor în 2004, pe stadionul Giuleşti. Fostul decar al naţionalei deschidea atunci scorul, cu un gol de poveste.

Mihăţă Pleşan a discutat despre una dintre cele mai impresionante victorii obţinute de naţionala noastră în ultimii 20 de ani, 5-1 în faţa Germaniei. Decar în acea partidă, chiar Pleşan deschidea scorul, urmat de o reuşită a lui Raţ, două pentru Dănciulescu şi încă una pentru Caramarin. Lahm marca atunci golul de consolare, transfomând un ruşinos 5-0 într-un aproape la fel de ruşinos 5-1.

Mihăiţă Pleşan a discutat despre acea legendară partidă şi a dezvăluit cum a reuşit să se impună selecţionata noastră. În plus, fostul mijlocaş central a recunoscut că a intrat în teren atunci încrezător că vom câştiga meciul şi că nu a fost conştient de calitatea golului marcat până la sfârşitul jocului.

Mihăiţă Pleşan, despre partida de legendă România - Germania 5-1

”În momentul când intri pe teren vrei să faci cât mai bine. Noi ne-am mobilizat bine şi a mers totul foarte bine. Toată echipă a jucat foarte bine, toate automatismele pe care le-am pregătit înainte de joc au mers. Ei au jucat cu echipa bună, i-am simţit puternici, dar noi am fost peste ei atunci. A fost ziua noastră, ne-a ieşit totul.

A fost un meci de referinţă şi trebuie luat ca exemplu pentru generaţiile care urmează. Sunt nişte secvenţe de mobilizare. Nu ştiu dacă s-a întâmplat vreodată în istoria Germaniei să piardă aşa cu o naţională ca România.”

Referitor la golul cu care am deschis scorul, am luat decizia într-o fracţiune de secundă. Aşa sunt toate fazele, n-ai timp de gândire, trebuie să te hotărăşti să faci ceva. Atunci, eu am avut opţiunea asta.

Am văzut culoarul, am văzut doi oameni, eram în viteză, adversarii erau cu faţa şi era clar că dacă reuşesc să trec de ei, cu greu mă mai prindeau. Nu mi-am dat seama imediat după gol ce fază am reuşit, eram în febra meciului. Eram concentrat să mergem în continuare să câştigăm.

Sincer, m-am gândit că o să câştigăm. De aia am intrat în teren. Eu aş vrea foarte mult să mai avem mentalitatea aia de atunci, chiar dacă suntem departe de ceea ce se întâmplă în ţările dezvoltate fotbalistic. Noi avem talent, dar ne lipsesc profesioniştii. Noi prin talent reuşim anumite lucruri, dar din păcăte, tot sportul merge în jos”, a spus Pleşan, pentru Fanatik.

Afla mai multe despre: echipa naţionalămihăiţă pleşanromânia germania 

viewscnt
Articole similare