Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mischa Zverev a primit o amendă record pentru că a abandonat în turul I al AusOpen

Mischa Zverev a primit o amendă record pentru că a abandonat în turul I al AusOpen

Tenis

Comentarii

Germanul Mischa Zverev a fost amendat cu 45.000 de dolari (56.000 de dolari australieni, aproape cât premiul pentru turul I, de 60.000 de dolari australieni), deoarece a abandonat meciul din prima manşă a Australian Open, cu sud-coreeanul Hyeon Chung, la scorul de 2-6, 1-4, informează espn.com.

Zverev, locul 35 ATP, s-a retras după 48 de minute de joc, invocând o afecţiune virală.

Tenismenul german este prima victimă a unei noi reguli, care le oferă posibilitatea jucătorilor cu probleme medicale să se retragă dintr-un turneu de grand slam înainte de disputarea primului tur, primind în schimb jumătate din premiul rezervat sportivilor eliminaţi în prima manşă. Măsura are în vedere reducerea numărului mare de jucători care intră pe teren doar pentru a lua premiul, apoi se retrag în timpul meciului, afectând audienţa competiţiei. Totodată, se urmăreşte ca jucătorii mai slab clasaţi să aibă posibilitatea să intre pe taboul principal şi să câştige mai mulţi bani. Un "lucky loser" va primi cealaltă jumătate din premiul pentru turul I plus ce a câştigat în calificări plus premiile pentru următoarele tururi atinse, dacă este cazul.

Anul trecut, şapte tenismeni s-au retras în timpul primului tur al turneului de la Wimbledon, inclusiv adversarii lui Roger Federer şi Novak Djokovici.

Regula, stabilită de consiliul turneelor de grand slam, în noiembrie 2017, este valabilă şi la feminin. Americanca Bernarda Pera a profitat de ea şi, din postura de lucky loser", a ajuns în turul al treilea pe tabloul feminin de simplu, la Melbourne.

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a spus că Zverev a fost singurul jucător care s-a retras în timpul meciului din prima manşă, primind astfel cea mai mare amendă acordată pe loc la un grand slam. Alţi patru tenismeni au ales să se retragă înainte de prima manşă.

Afla mai multe despre: atpmischa zverevausopenaustralian open,  

viewscnt
Articole similare