Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moraru a cedat! Ce se întâmplă cu palmaresul FC Rapid după ce nimeni nu s-a înscris la licitaţie

Moraru a cedat! Ce se întâmplă cu palmaresul FC Rapid după ce nimeni nu s-a înscris la licitaţie

Fotbal intern

Comentarii

Preţul de la care porneşte licitaţia pentru vânzarea celor cinci certificate de marcă deţinute de societatea aflată în faliment FC Rapid SA a ajuns la 1,7 milioane de euro, iar lichidatorul a anunţat că vor fi acceptate şi oferte inferioare.

Ofertele mai mici de 1,7 milioane de euro vor fi supuse aprobării Adunării Creditorilor ulterior organizării licitaţiei.

„Persoanele interesate de activele ce fac obiectul licitaţiei pot formula şi depune la sediul lichidatorului, până la data şi ora licitaţiei, oferte de cumpărare, chiar dacă acestea sunt sub preţul de pornire al acesteia. Ofertele astfel înregistrate vor fi supuse aprobării Adunării Creditorilor doar în situaţia în care activele nu au fost adjudecate în cadrul licitaţiei. Pentru formularea ofertelor nu este neceară îndeplinirea condiţiilor stabilite prin prezenta publicaţieurmând ca acestea să fie aduse ulterior la cunoştinţa persoanelor interesate”, se arată în publicaţia de vânzare a activelor.

Noua licitaţie pentru vânzarea celor cinci certificate de marcă şi a 23 de cupe şi trofee aflate în posesia societăţii falimentare va fi organizată pe 9 februarie, ora 10.00, la sediul lichidatorului, Sierra Quadrant SPRL, filiala Bucureşti.

După ce iniţial preţul pentru cumpărarea mărcii Rapid fusese stabilit la 406.000 de euro, în cadrul Adunării Generale a Creditorilor din 26 octombrie, fostul acţionar al FC Rapid, omul de afaceri moldovean Valerii Moraru, în calitate de criditor majoritar, a mărit preţul de pornire al licitaţiei la 3,4 milioane de euro, plus TVA. După trei încercări nereuşite de valorificare a activelor suma a scăzut acum la 1,7 milioane de euro.

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Atunci gruparea giuleşteană era patronată de omul de afaceri basarabean Valerii Moraru.

În momentul actual două echipe evoluează sub denumirea Rapid în Liga a IV-a, Academia Rapid, susţinută de Primăria Sectorului 1, care a închiriat marca până la vânzarea acesteia, şi AFC Rapid, asociaţia co-fondatoare a societăţii intrate în faliment. 

Afla mai multe despre: fc rapidvalerii morarugiulestiliga a 4-a 

viewscnt
Articole similare