Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nadia Comăneci: "Sportul mi-a dat o voce pe când aveam 14 ani"

Nadia Comăneci: "Sportul mi-a dat o voce pe când aveam 14 ani"

Gimnastică

Comentarii

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică, care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a declarat că sportul i-a dat o voce pe când avea doar 14 ani şi nu auzise de egalitatea de gen, relatează EFE.

"Cu 48 de ani în urmă nu auzisem de egalitate de gen şi doar m-am dus şi am făcut ce trebuia să fac. Acum, sunt fericită pentru că nimeni, niciun om, nu a realizat acel 10. Sportul mi-a dat o voce pe când aveam doar 14 ani şi mă simt mândră că fata aceea a deschis uşa altor femei", a spus, duminică, Nadia Comăneci, una din cele mai mari sportive din toate timpurile, aflată la Madrid pentru a participa la Gala Premiilor Laureus, care va avea loc luni seară la Palatul Cibeles.

Nadia Comăneci, care se numără printre membrii Academiei Laureus, a afirmat că era foarte tânără când a câştigat Jocurile Olimpice, dar amintirile sunt proaspete.

"Este visul oricărui copil. Toată lumea vrea să fie unică. Când eram sportivă, băieţii nu aveau atât de multe oportunităţi pentru a practica sportul, cu atât mai puţin fetele", a mai spus aceasta.

''Gimnastica este un sport în care cazi mult, te ridici şi iar cazi. Este o lecţie fantastică despre ceea ce este viaţa", a adăugat Nadia, care a mai relatat că după Jocurile de la Montreal a primit "aproximativ 250 de scrisori pe zi", cărora le-a răspuns încetul cu încetul. "Acelea erau reţelele mele de socializare", a mai precizat ea.

Nadia Comăneci, în vârstă de 62 de ani, a mai afirmat că Simone Biles, vedeta gimnasticii americane, "este o sportivă unică", una dintre puţinele care îşi permit să "să se odihnească un an şi apoi să câştige din nou".

Afla mai multe despre: nadia comaneci 

viewscnt
Articole similare