Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nucleul, din jucătorii care au fost în preliminarii”. Decizia e la Edi Iordănescu, dar fotbalistul din Superligă speră să fie la un nou EURO cu România | EXCLUSIV

”Nucleul, din jucătorii care au fost în preliminarii”. Decizia e la Edi Iordănescu, dar fotbalistul din Superligă speră să fie la un nou EURO cu România | EXCLUSIV
Comentarii

Alex Chipciu, legitimat în prezent la U Cluj, nu a mai jucat vreun meci la naţionala României din septembrie 2019, în cadrul preliminariilor pentru EURO 2021, dar are speranţe, mici ce-i drept, că va putea bifa un nou turneu final alături de tricolori după cel din 2016.

Alex Chipciu a fost prezent în studioul Orange Sport, unde a oferit detalii cu privire la mai multe aspecte atât despre viaţa sa de pe teren, cât şi din afara acestuia.

După ce a dezvăluit care a fost cel mai dificil moment din viaţa sa, fotbalistul în vârstă de 34 de ani a vorbit şi despre subiectul echipa naţională.

Reprezentativa pregătită de Edi Iordănescu a reuşit să se califice la EURO 2024, după ce a terminat preliminariile pe primul loc, neînvinsă.

”Nucleul cred că o să fie din jucătorii care au fost în preliminarii”

Chipciu a dezvăluit că şi-ar dori să fie chemat la turneul final din Germania, dar este conştient că nucleul pe care se va baza selecţionerul României va fi cel din calificări.

Jucătorul lui U Cluj consideră că tricolorii au meritat calificarea la EURO, mai ales în contextul în care au învins-o şi pe Elveţia, cea care era dată drept favorita grupei la startul preliminariilor.

”Păi, cred că dacă eram vreo soluţie, până acum mă chemau. Nucleul cred că o să fie din jucătorii care au fost în preliminarii.

Să-mi fac gânduri... Da, e frumos la EURO, nu pot să fiu iprocrit. Nu ştiu nivelul de la echipa naţională, dacă aş fi fost în preliminarii aş fi simţit. Aş fi zis, bă, sunt mai bun decât ăla.

E clar că e important că ne-am calificat la EURO. Mie mi-a fost frică înainte de meciul cu Israel, îi vedeam o echipă bună, care domina, pasa. A fost şi conjunctura asta. Ultimele meciuri de la echipa naţională ne dau senzaţia că ne-am calificat pe merit. Am bătut şi Elveţia.

(n.r. Cum i se pare grupa de la EURO) Accesibilă, la ce grupe sunt acolo, a noastră e OK”, a declarat Chipciu, la Orange Sport.

Alex Chipciu a debutat la naţionala României în 2011, iar de atunci a adunat 47 de meciuri, cu şase goluri. El a făcut parte şi din lotul tricolorilor prezent la EURO 2016, ţinut în Franţa.

Când şi unde joacă România la EURO

Naţionala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

Afla mai multe despre: echipa nationalau clujalex chipciuromaniaeuro 2016 

viewscnt
Articole similare