Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Mario Tudose a fost prezentat la Benfica. Fotbalistul descoperit de Daniel Ghiţă are planuri mari: "Vreau să joc în Liga Campionilor"

OFICIAL | Mario Tudose a fost prezentat la Benfica. Fotbalistul descoperit de Daniel Ghiţă are planuri mari: "Vreau să joc în Liga Campionilor"galerie foto
Comentarii

Benfica l-a prezentat oficial pe Mario Tudose, fundaşul central pe care l-a cumpărat de la FC Argeş cu 200 de mii de euro, iar piteştenii şi-au păstrat şi un procent de 20% dintr-un viitor transfer al fotbalistului român.

Născut în ianuarie 2005, Mario Tudose este component al echipei naţionale a României U17 şi este evaluat la suma de 25 de mii de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.

"Ştiu că Benfica este un club uriaş, a fost prima mea opţiune. Sunt foarte fericit să fiu aici şi sper ca într-o zi să joc în Liga Campionilor. Sunt mândru că pot juca pentru Benfica, iar acum sper că totul va merge din ce în ce mai bine" , a spus Mario Tudose pentru site-ul oficial al clubului lusitan.

Fost fundaş în Liga I la FC Argeş şi, totodată, unul dintre cei mai promiţători antrenori români din fotbalul juvenil, Daniel Ghiţă l-a format pe Mario Tudose. Cei doi au colaborat la echipele U15 şi U16 ale clubului piteştean.

"În ciuda faptului că are o înălţime de 1,91 m la 16 ani, Mario e un fundaş central tehnic, construieşte fotbalul. Apoi, e periculos în plan ofensiv la fazele fixe, scoate penalty-uri chiar. Am înţeles că asta au notat şi cei de la Benfica în fişa de monitorizare. Dar, peste toate, calitatea lui de bază e stăpânirea de sine. Este atât de dezinvolt, de natural, fără crispări în momentele cheie, indiferent de adversar sau de miză!" , a spus Daniel Ghiţă.

Daniel Ghiţă l-a descoperit pe Mario Tudose în 2017, când fotbalistul avea doar 12 ani. Antrenorul l-a oprit pe puşti la academia lui FC Argeş şi i-a creat un mediu favorabil pentru dezvoltarea sa ulterioară.

La începutul acestui an, Mario a semnat primul contract de profesionist cu FC Argeş. Fotbalistul piteştean are selecţii la naţionalele României Under 15 şi 16, fiind foarte apreciat de selecţionerii alături de care a lucrat.

Mario a devenit o piesă importantă şi în angrenajul reprezentativei U17 a României, fundaşul piteştean fiind folosit de selecţionerul Daniel Mogoşanu la toate partidele de pregătire disputate în acest an.

România U17 va debuta în această toamnă în preliminariile Campionatului European 2022. Tricolorii vor întâlni Rusia (20 octombrie), Germania (23 octombrie) şi San Marino (26 octombrie). Se califică la Turul de Elită, runda decisivă înainte de EURO, cele 13 câştigătoare ale grupelor, ocupantele locurilor secunde şi cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3.

Turul de Elită (8 grupe de câte 4) va avea loc în primăvara anului 2022, înaintea turneului final. La EURO vor merge câştigătoarele grupelor de la ”Elită” plus cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: mario tudose 

viewscnt
Articole similare