Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Portughezii au luat foc la adresa lui Istvan Kovacs. Arbitrul român, implicat într-o fază controversată la Porto - Şahtior: ”Val de fluierături aduse arbitrajului”

Portughezii au luat foc la adresa lui Istvan Kovacs. Arbitrul român, implicat într-o fază controversată la Porto - Şahtior: ”Val de fluierături aduse arbitrajului”
Comentarii

Istvan Kovacs şi brigada sa care a condus meciul Porto - Şahtior au fost implicaţi într-un moment tensionat, care i-a scandalizat pe portughezi.

Istvan Kovacs a fost delegat la centrul meciului dintre Porto şi Şahtior, din grupa H, care a contat pentru ultima etapă din faza grupelor în UEFA Champions League.

Partida era una cu miză pentru ambele echipe, fiecare având încă şanse să termine pe locul 2, care ducea în optimile de finală ale competiţiei.

Porto, supărată pe arbitrajul românului Istvan Kovacs şi a brigăzii sale

Porto a deschis scorul prin Galeno (9), dar Şahtior a egalat prin Sikan (29), în urma unei faze controversate, care a dovedit o lipsă de sincronizare între arbitri brigăzii din România.

Pe atacul lui Şahtior, în momentul în care minea a ajuns în partea dreaptă la Zubkov, tuşierul Vasile Marinescu a ridicat fanionul pentru ofsaid.

Duşi în eroare de această decizie, jucătorii lui Porto s-au oprit, dar Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. Zubkov a centrat în faţa porţii, iar Sikan a înscris.

Reuşita a fost validată de VAR, iar portughezii au răbufnit şi au dat drumul la proteste, nemulţumiţi fiind de această decizie de arbitraj.

Tocmai de aceea, Istvan Kovacs a fost nevoit atunci să scoată din buzunar două cartonaşe galbene: Claudio Ramos şi antrenorul Sergio Conceicao au fost avertizaţi în afara terenului.

Dar şi presa din Portugalia a avut un discurs dur la adresa fazei respective de joc şi a deciziei de arbitraj ce a urmat.

”Echipa lui Porto nu a trecut peste eroarea comisă de arbitri care a dus la golul marcat de Şahtior Doneţk”, a spus antrenorul lusitan Daniel Sousa, potrivit zerozero.pt.

”Sikan a înscris golul ucrainenilor, care a fost contestat de echipa portugheză. Restabilirea egalităţii a fost validată, în ciuda unui val de fluierături de pe stadion aduse arbitrajului”, au scris şi cei de la abola.pt.

Echipele de start în meciul Porto - Şahtior:

Porto: Costa – Sanchez, Pepe, Cardoso, Zaidu – Pepe, Varela, Eustaquio, Galeno – Taremi, Evanilson

Şahtior: Riznyk – Gocholeishvili, Bondar, Rakitskyi, Matviienko – Zubkov, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Kryskiv – Sikan

În cele din urmă, Porto a trecut peste acea fază şi a câştigat meciul spectaculos, cu 5-3, calificându-se în primăvara UEFA Champions League.

Afla mai multe despre: liga campioniloristvan kovacsporto sahtior 

viewscnt
Articole similare