Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme în cantonamentul naţionalei Italiei! Un jucător a fost exclus din lot după ce şi-ar fi jignit în mod rasist un adversar

Probleme în cantonamentul naţionalei Italiei! Un jucător a fost exclus din lot după ce şi-ar fi jignit în mod rasist un adversar

Serie A

Comentarii

Fundaşul italian Francesco Acerbi (36 de ani) a părăsit, luni, cantonamentul echipei naţionale a Italiei, în vederea celor două meciuri amicale din Statele Unite. Fundaşul brazilian al echipei Napoli, Juan Jesus, l-a acuzat că a folosit o insultă rasistă în timpul meciului cu Inter Milano.

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a explicat că fundaşul de 36 de ani de la Inter Milano a dat "versiunea sa" colegilor săi de la echipa naţională şi selecţionerului Luciano Spalletti "în legătură cu presupusa remarcă rasistă".

FIGC a adăugat că Acerbi (34 de selecţii de la debutul său în naţionala în 2014) a declarat că "nu a avut nicio intenţie de a fi defăimător, denigrator sau rasist", dar că nu va fi inclus în lotul de 28 de jucători convocat pentru meciurile cu Venezuela, joi, în Florida, şi Ecuador, duminică, la New York, în cadrul pregătirilor Italiei pentru apărarea titlului de campioană europeană.

Fundaşul central al Romei, Gianluca Mancini, îl înlocuieşte pe Acerbi, care este aşteptat să fie interogat de autorităţile disciplinare ale FIGC după ce Jesus l-a acuzat pe italian că a folosit o insultă rasistă la adresa sa în timpul meciului dintre Inter şi Napoli, încheiat cu scorul de 1-1.

Acuzaţii de rasism în Inter - Napoli, 1-1

"Acerbi m-a făcut negru", i-ar fi spus brazilianul, fost jucător la Inter, arbitrului Federico La Penna, arătând insigna "Keep Racism Out" de pe tricoul său.

După meci, Jesus, care a marcat golul egalizator al lui Napoli, a minimizat incidentul, spunând că Acerbi "a depăşit măsura" şi a asigurat că cei doi bărbaţi s-au lămurit. "Şi-a cerut scuze pentru că şi-a dat seama că a mers prea departe... ceea ce se întâmplă pe teren rămâne pe teren", a declarat Jesus pentru canalul DAZN.

Oficialiii din Serie A a declarat pentru AFP că raportul arbitrului va fi publicat marţi, care ar trebui să confirme dacă Acerbi va fi anchetat pentru acest incident. Jucătorul riscă o suspendare de zece meciuri, iar organele de conducere ale fotbalului italian pot solicita o suspendare şi mai lungă dacă o consideră necesară.

Un verdict de vinovăţie ar putea pune capăt sezonului său cu clubul său, Inter, care este aproape să câştige al 20-lea titlu de campioni, existând posibilitatea prelungirii suspendării la nivel internaţional, în contextul în care EURO 2024 începe pe data de 14 iunie.

Afla mai multe despre: serie aitaliafrancesco acerbijuan jesusinternapoli 

viewscnt
Articole similare