Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Toto Wolff, după ce Lewis Hamilton l-a anunţat că va pleca la Ferrari: ”Asta e realitatea”

Reacţia lui Toto Wolff, după ce Lewis Hamilton l-a anunţat că va pleca la Ferrari: ”Asta e realitatea”

Formula 1

Comentarii

Ştirea primei zile din luna februarie a fost, fără doar şi poate, trecerea septuplului campion mondial

Britanicul Lewis Hamilton (39 de ani) a decis să plece de la Mercedes, după 12 ani, în sezonul 2025, şi să se alăture Scuderiei Ferrari.

Toto Wolff: ”Nu am încercat să-l conving în vreun fel”

Boss-ul celor de la Mercedes, Toto Wolff, a recunoscut că a fost surprins de alegerea lui Lewis Hamilton, însă nu are de ales decât să-i respecte decizia multiplului campion.

Toto Wolff şi Lewis Hamilton au colaborat la şase (2014, 2015, 2017, 2018, 2019 şi 2020) dintre cele şapte titluri mondiale cucerite de britanic în carieră, toate alături de Mercedes.

  • Hamilton mai are un titlu, în 2008, cu McLaren.

Austriacul a recunoscut că nu a făcut niciun efort să-l facă pe Lewis Hamilton să se răzgândească, dar, într-o oarecare măsură, îi înţelegere alegerea.

Ne-am întâlnit la o cafea, la mine acasă, în Oxford. Mi-a spus că a decis să concureze pentru Ferrari in 2025 şi cam atât. Am avut o discuţie ok de aproximativ o oră.

Formula 1 m-a făcut rezistent la surprize. Dar, da, a fost o surpriză. Odată ce mi-a spus: `Asta încerc să fac`, asta e realitate. Nu am încercat să-l conving în vreun fel.

Asta înseamnă că a noastră călătorie profesională se încheie, dar asta nu înseamnă că relaţia personală se sfârşeşte şi ea. Am câştigat un prieten. Am construit o relaţie în aceşti 10 ani.

Voi respecta întotdeauna situaţia dificilă prin care a trecut. În viitor, vom putea discuta dacă acest lucru ar fi putut fi făcut într-un alt mod sau nu, dar nu îi voi purta pică.

Avea nevoie de o nouă provocare - căuta un mediu diferit şi poate era ultima sa şansă să facă lucrurile altfel. Ştiam că semnând un contract pe termen scurt poate fi benefic pentru ambele părţi. Alege să plece. Respectăm total faptul că şi-a schimbat părerea”, a declarat Toto Wolff, conform ”bbc.com”.

Afla mai multe despre: hamiltonwolffferrarimercedes 

viewscnt
Articole similare