Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

REMEMBER | După ultimul meci al lui Lazio la Bucureşti, DNA-ul a intrat în acţiune! “Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii!"

REMEMBER | După ultimul meci al lui Lazio la Bucureşti, DNA-ul a intrat în acţiune! “Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii!"

Fotbal intern

Comentarii

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat în august 2007 în preliminariile Ligii Campionilor, în urma declaraţiilor care indică aranjamentul meciului.

În ianuarie 2015, s-au prezentat mai multe informaţii despre partida decisivă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2007-2008. După ce în tur scorul fusese 1-1, partida decisivă a fost pierdută de Dinamo, la Bucureşti, cu 1-3, în condiţii care indică aranjamentul meciului.

“Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: <Băieţi, daţi-vă la o parte!> E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Ştefan Radu care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro”, a dezvăluit pentru ProSport, Vladimir Cohn, acţionar la Dinamo în urmă cu aproape 3 ani.

Cazul a intrat şi în atenţia forurilor de specialitate internaţionale, chiar şi oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal anunţau că UEFA a deschis o anchetă.

Mai mult, la scurt timp, Ştefan Radu ajungea la Lazio! La vremea realizării transferului lui Radu, oficializat în ianuarie 2008, presa a vehiculat 4,5 milioane de euro, sumă confirmată şi de clubul Dinamo. Dar antrenorul echipei din 2007, Mircea Rednic, a vorbit recent despre o sumă de 7,2 milioane de euro, iar Nicolae Badea, un alt fost acţionar al "câinilor" are o altă variantă: "Suma reală a fost de 5,4 milioane de euro. A fost un transfer temporar pentru un an pentru 700 de mii de euro, iar după ce jucătorul a confirmat, Lazio a mai plătit 4,6-4,7 milioane de euro".

Antrenorul lui Dinamo de la acea vreme, Mircea Rednic, a declarat: "Să vinzi un jucător pe aproape 8 milioane de euro mi s-a părut incredibil. Păi, tu dai 7 milioane pe un jucător de 20 de ani din România!? OK, el a confirmat, foarte bine, că au avut ăia ochi. Au fost 7 milioane de euro plus TVA. Exact cât luam de la UEFA dacă intram în grupe. Atât lua Dinamo atunci. Lazio a luat mai mult".

Afla mai multe despre: dinamolazioromaliga campionilorchampions leaguednabucurestiuefa 

viewscnt
Articole similare