Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

RETROSPECTIVĂ 2023 | Manchester City şi-a extins dominaţia. Echipa lui Guardiola a devenit campioana Angliei, a Europei, dar şi a lumii

RETROSPECTIVĂ 2023 | Manchester City şi-a extins dominaţia. Echipa lui Guardiola a devenit campioana Angliei, a Europei, dar şi a lumii

Manchester City

Comentarii

Manchester Cty este cu siguranţă echipa anului 2023. După ”tripla” istorică de la finalul sezonului trecut, ”cetăţenii” au mai cucerit două trofee, ajungând la un total de cinci.

Manchester City, campioana Europei, dar şi campioana lumii

În 10 iunie 2023, la Istanbul, Manchester City a intrat definitiv în marea ligă europeană, ridicând primul trofeu al Ligii Campionilor după o finală foarte disputată împotriva finalistei surpriză Inter Milano (1-0).

În sfârşit! Skyblues şi-au atins Graalul şi au transpus pe scena continentală dominaţia pe care au exercitat-o în Anglia, leagănul fotbalului, unde au câştigat cinci din ultimele şase campionate.

Trebuie spus că echipa lor este bizantină: metronomul Kevin De Bruyne, deşi s-a accidentat rapid în Turcia, golgheterul în serie Erling Haaland (52 de goluri în 53 de meciuri jucate în 2022/2023), mijlocaşul totem Rodri, subtilul Bernardo Silva şi căpitanul Ilkay Gündogan conduc o armată pe care Pep Guardiola, antrenorul catalan cu reputaţie de geniu, o reinventează constant.

Consacrarea continentală este şi cea a unui mariaj reuşit între un club ancestral, fondat în 1880 de biserica St Mark's din Manchester, şi petrodolari ai şeicului Mansour, membru al familiei regale din Emiratele Arabe Unite şi proprietar al lui City din 2008.

Şi triumful lui City a continuat şi cu câştigarea Supercupei Europei, dar şi a Cupei Mondiale a Cluburilor.

În premieră la Jeddah, City a învins Fluminense şi a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor, scor 4-0.

Pentru echipa lui Pep Guardiola este al cincilea trofeu al sezonului, după ce a câştigat campionatul Angliei, Liga Campionilor, Cupa Angliei şi Supercupa Europei.

Pep Guardiola a câştigat 16 trofee majore cu Manchester City: cinci titluri în Premier League, o Ligă a Campionilor, două Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii Angliei, o Cupă Mondială a Cluburilor, o Supercupă a Europei şi două Supercupe ale Angliei.

Afla mai multe despre: manchester citypremier leaguechampions league 

viewscnt
Articole similare