Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Romelu Lukaku şi LeBron James, poziţii dure în scandalul "H&M". Acuzată de rasism, compania suedeză şi-a cerut scuze

Romelu Lukaku şi LeBron James, poziţii dure în scandalul "H&M". Acuzată de rasism, compania suedeză şi-a cerut scuzegalerie foto

Special

Comentarii

Romelu Lukaku şi Lebron James sunt doar două dintre vedetele din lumea sportului care au luat poziţie după ce o imagine cu tentă rasistă publicată pe site-ul retailerului suedez "H&M" a fost distribuită pe reţelele de socializare.

H&M a generat reacţii dure în social media şi a retras o fotografie publicitară care înfăţişa un băiat de culoare îmbrăcat cu un hanorac verde cu textul "Coolest monkey in the jungle" (trad. "Cea mai cool maimuţă din junglă"). Ulterior, H&M şi-a cerut scuze pentru imagine, însă reacţiile dure au continuat să curgă.



Lukaku: "Eşti un prinţ gata să devină rege!"



Romelu Lukaku a distribuit pe Instagram o imagine editată, în care copilul de culoare apare purtând acelaşi hanorac verde, dar un alt mesaj - "Negru este frumos" - adăugând şi textul "Eşti un prinţ gata să devină rege! Nu lăsa pe nimeni să-ţi spună altceva". Vârful lui Manchester United s-a arătat indignat de imagine.



Un mesaj la fel de ferm a avut jucătorul american de baschet LeBron James, de la Cleveland Cavaliers.

"H&M ne-a înţeles greşit pe noi toţi! Şi noi nu o să le cădem în plasă! Rămânem în picioare! Stau şi mă uit la această fotografie... Văd un tânăr rege! Conducătorul lumii, o forţă care nu poate fi niciodată negată! Noi, ca afro-americani, va trebui întotdeauna să rupem barierele, să dovedim că oamenii greşesc. Muncim din greu să dovedim că aparţinem aceleiaşi lumi”, a scris LeBron James, alăturând de asemenea o imagine modificată, în care tânărul apare cu o coroană pe cap şi cu textul acoperit.



Acţiunile H&M au luat-o la vale

Situaţia vine într-un context nu tocmai favorabil pentru H&M, care înregistrează vânzări dezamăgitoare în magazinele fizice şi se confruntă cu o scădere a acţiunilor de circa 30% anul trecut. O mare parte a analiştilor îşi sfătuiesc clienţii să vândă acţiunile, o situaţie care nu s-a mai repetat în ultimii 15 ani.

La deschiderea şedinţei de marţi acţiunile H&M au scăzut la Stockholm cu 2,6%.
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: lukakulebronh&mscandal rasism 

viewscnt
Articole similare