Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scenariu incredibil! Ar fi mai bine ca România să piardă cu Elveţia? "Poate ar fi mai bine în urna 4". Ce arată calculele pentru grupele EURO 2024

Scenariu incredibil! Ar fi mai bine ca România să piardă cu Elveţia? "Poate ar fi mai bine în urna 4". Ce arată calculele pentru grupele EURO 2024galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României s-a calificat matematic la EURO 2024, iar acum tricolorii aşteaptă tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor turneului din Germania. Conform predicţiilor din acest moment, România este în urna a doua, iar Elveţia în a patra, înaintea meciului direct, care ar putea inversa situaţia.

Locul în urna 4, mai bun decât locul în urna 2? Ce arată calculele pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

UPDATE | România va fi în urna a doua la tragerea la sorţi de pe 2 decembrie, în timp ce Elveţia s-a dus în urna a patra. 

După ce România a câştigat primul loc, paradoxal ar putea avea un adversar mai greu care va veni din urna a patra, precum Italia, decât dacă s-ar fi aflat în urna a patra, în cazul în care ar fi pierdut cu Elveţia. Chiar naţionala lui Murat Yakin putea fi cel mai dificil adversar din urna a doua. 

Pe "hârtie", naţionala României ar putea avea adversare mai dificile din urna a patra.


România revine după opt ani la Campionatul European. Echipa naţională s-a calificat matematic la EURO 2024, după 2-1 cu Israel, în Ungaria, iar în ultima etapă continuă miza în grupa I.

România - Elveţia, marţi, de la 21:45, live text pe Orange Sport 1 este meciul pentru primul loc. Cu cel puţin un egal, tricolorii se califică de pe primul loc şi vor fi în urna a doua la tragerea la sorţi de pe 2 decembrie, în timp ce Elveţia ar fi repartizată în urna a patra. 

Totuşi, un scenariu interesant a apărut înaintea partidei. Conform calculelor, prezenţa în urna a patra ar putea asigura un adversar mai uşor din urna a doua la tragerea la sorţi. 

Înaintea meciurilor de marţi seara, României şi Turciei le-ar trebuie un egal pentru a-şi asigura prezenţa în urna a doua la tragerea la sorţi. Elveţia sau Croaţia le-ar putea lua locul, dacă vor câştiga. 

Football Rankings, o pagină dedicată predicţiilor şi statisticilor din fotbal, s-a întrebat dacă dorinţa de a fi în urna a doua este înţeleaptă. 

Conform predicţiilor din acest moment, urnele arată astfel:

  • Urna 1: Germania, Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, România, Austria
  • Urna 3: Ţările de Jos, Scoţia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Croaţia
  • Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Polonia (baraj), Ucraina (baraj), Grecia (baraj)

Astfel, România, din urna a doua, ar putea primi Italia (locul 9 mondial), Elveţia (locul 14 mondial) sau Serbia (locul 29 mondial), cele mai puternice naţionale din urna a patra. 

Dacă România va pierde cu Elveţia şi va pica în urna a patra, atunci cele mai puternice naţionale din urna a doua ar fi: Elveţia (locul 14 mondial), Danemarca (locul 19 mondial), Austria (locul 25 mondial) sau Ungaria (locul 30 mondial).

Totuşi, Italia ar putea urca în urna a treia, dacă acasă Croaţia pierde sau face egal cu Armenia, iar Ţara Galilor câştigă acasă cu Turcia. 

Şi Andrei Vochin a făcut calculele: "În anumite situaţii poate ar fi mai bine în urna a patra"

Calculele au fost făcute şi de Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, iar acesta a recunoscut că urna a patra ar fi convenabilă, în anumite condiţii. 

"Băieţii au aşteptat atât timp să ajungă la un turneu final. Nu e terminată campania, nu e terminat drumul, poveste trebuie să continue. Faptul că un egal sau o victorie ne-ar menţine pe primul loc în grupă şi o şansă în urna a doua la tragerea la sorţi de pe 2 decembrie... În urna a patra sunt adversari puternici, dar în anumite situaţii poate ar fi mai bine în urna a patra, ca să eviţi anumiţi adversari

Selecţionerul a ţinut cont de consumul fizic şi mental şi a schimbat jumătate de echipă. Linia de fund a rămas aceeaşi, schimbările sunt de la mijloc în sus, cu Moruţan, Alibec şi Coman, iar la mijloc a rămas Stanciu, în jurul lui cu Marius Marin şi Cicâldău. Cu Elveţia am văzut că fotbalul se joacă în 16 jucători, cu Mihăilă venit de pe bancă şi marcând, cu Puşcaş intra bine. 

Azi, banca va fi foarte importantă, că e un meci foarte dificil. Echipa noastră nu e formată din vedete, din băieţi care au ştiut ce au de făcut, au stat în contextul ăsta de muncă, de respect, iar azi aş vrea să fie seara suporterilor, toţi să fie pentru naţionala României", a declarat Andrei Vochin, înainte de România - Elveţia, pentru Orange Sport. 

 

Afla mai multe despre: urne euro 2024grupe euro 2024romania elvetiaisrael romania 

viewscnt
Articole similare