Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se anunţă vremuri grele pentru sportivi! Ministrul anunţă schimbări majore: "S-a terminat! E problema ta dacă faci asta!"

Se anunţă vremuri grele pentru sportivi! Ministrul anunţă schimbări majore: "S-a terminat! E problema ta dacă faci asta!"

Sporturi

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că va impune un prag de vârstă de 30 de ani pentru rentele viagere acordate de statul român marilor performeri.

"Pragul de vârstă pentru rentele viagere va fi la 30 de ani. Vrei să te laşi de sport la 17 ani, e problema ta. Ar fi extraordinar şi o pregătire în paralel a sportivului. Pentru că marii sportivi pot deveni antrenori. Dar asta trebuie să le oferim noi, pentru că avem în subordine şi Centrul de perfecţionare a antrenorilor. Pentru că se poate întâmpla ca un sportiv să se accidenteze după 10-15 ani şi atunci trebuie să îl integrăm, să nu se ducă undeva să lucreze ca agent de vânzări.

Eu sunt foarte revoltat. Gimnastica n-o să îmbrăţişeze această idee, pentru că ei spun că se apucă de sport la 4 ani şi la 20 de ani se încheie cariera. Şi au dreptate, dar nimeni la 20 de ani nu câştigă 8.000, 10.000 sau 14.000 de lei... nicio categorie socială. Ca sportiv, la 20 de ani poţi să te apuci de facultate, faci studii şi la 30 de ani primeşti renta viageră. Dacă facem o analiză vedem că puţine ţări oferă rentă viageră. Într-adevăr, poate premierile sunt mult mai mari afară. Eu vreau să premiem performanţa, dar vreau să conştientizăm că e o investiţie a statului, iar statul nu cere nimic", a spus Dunca.

Afla mai multe despre: marius duncaschimbarirenteproblemesportividecizieanunt 

viewscnt
Articole similare