Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se poate şi în Bundesliga! Un club a primit interdicţie la transferuri pentru două ”ferestre”

Se poate şi în Bundesliga! Un club a primit interdicţie la transferuri pentru două ”ferestre”

Bundesliga

Comentarii

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a respins apelul clubului german FC Koln şi a menţinut interdicţia de transferuri pentru două perioade de mercato impusă de Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) în cazul Potocnik.

Interdicţie la transferuri pentru Koln

În ianuarie 2022, atacantul sloven Jaka Cuber Potocnik, atunci în vârstă de 17 ani, şi-a rupt contractul cu Olimpija Ljubljana şi s-a alăturat lui FC Koln ca jucător liber.

Iniţial, clubul sloven solicita o indemnizaţie de transfer de 2,5 milioane de euro şi o compensaţie de circa 70.000 de euro.

Pe 1 februarie 2023, Camera de soluţionare a litigiilor din cadrul FIFA a găsit clubul din Koln vinovat de încălcarea nejustificată a contractului şi de incitare la întreruperea contractului.

Jucătorul a fost somat să plătească suma de 51.750 de euro fostului său club în solidar cu FC Koln, iar TAS a decis acum creşterea sumei la 60.000 de euro.

Potocnik a primit o suspendare de patru luni, sancţiune la care FC Koln a făcut recurs şi care a fost astfel suspendată în luna mai până la judecare.

''Deşi FC Köln a prezentat argumente ample împotriva deciziei FIFA şi prezentarea faptelor de către club a fost confirmată de numeroşi martori la audiere, TAS s-a pronunţat acum împotriva lui FC Koln şi a lui Jaka Cuber Potocnik'', se arată în comunicatul clubului care ocupă locul 17, penultimul, în Bundesliga.

Afla mai multe despre: kolntasfifa 

viewscnt
Articole similare