Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Simona Halep are situaţia ei, care este diferită de a mea". Andreea Răducan, comparaţie cu un alt caz celebru de dopaj din sportul românesc

"Simona Halep are situaţia ei, care este diferită de a mea". Andreea Răducan, comparaţie cu un alt caz celebru de dopaj din sportul românesc

Simona Halep

Comentarii

Fosta gimnastă Andreea Răducan a făcut o comparaţie între cazul său şi cel al Simonei Halep, care a primit o suspendare drastică, pentru dopaj. Fosta sportivă speră ca în cazul tenismenei decizia să fie întoarsă la TAS.

Andreea Răducanu, despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Decizia a fost anunţată marţi de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), iar românca a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Cu mai bine de două decenii în urmă, Andreea Răducan a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă în anul 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney. Ea a fost descalificată de la proba de individual-compus, pe care o câştigase, în urma acuzaţiilor de folosire a pseudoefedrinei, în celebrul scandal Nurofen, medicament pe care i l-a administrat medicul lotului, Ioachim Oană. Cazul a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care a menţinut însă decizia de suspendare a CIO.

"Situaţia este delicată, fără doar şi poate. Aşa s-a întâmplat şi în cazul meu. Orice eveniment de genul acesta care te scoate din cursul tău firesc de a face performanţă în sport este fără doar şi poate extrem de neplăcut. 

Simona are situaţia ei, care este diferită de a mea. Cu toţii, toată ţara, noi toţi cei care iubim sportul suntem alături de ea. Spre deosebire de situaţia mea, sper ca Tibunalul de Arbitraj Sportiv nu este stat în stat cu Comitetul Olimpic Internaţional, aşa cum s-a întâmplat în cazul meu, ca să aibă o şansă în plus la TAS. Din partea noastră toată susţinerea şi încrederea.

Nu cred că cineva pune la îndoială talentul ei, bunăvoinţa, implicarea, corectitudinea cu care a practicat tenis la nivel foarte înalt 

Simona este o sportivă excepţională şi punct. Ea a făcut şi face cinste acestei ţări prin rezultatele pe care le-a obţinut. 

Aşa cum am menţionat şi cu ceva timp în urmă, indiferent de sentinţa pe care o va primi, nimeni nu-i va lua performanţele obţinute, nici talentul pe care-l are", a declarat Andreea Răducan. 

Afla mai multe despre: andreea raducansimona halepcaz dopaj simona halepcaz dopaj andreea raducan 

viewscnt
Articole similare