Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simone Tempestini, primul pilot român care a câştigat o etapă a Campionatului European de Raliuri

Simone Tempestini, primul pilot român care a câştigat o etapă a Campionatului European de Raliuri

Sporturi cu motor

Comentarii

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Škoda Fabia RS Rally2) a câştigat, duminică, Raliul Ungariei, prima etapă a Campionatului European de Raliuri.

"Este o senzaţie extraordinară", a declarat Tempestini, de opt ori câştigător al campionatului României, în vârstă de 29 de ani.

"Am făcut un raliu foarte bun, a fost perfect şi sunt foarte fericit pentru că este primul meu raliu cu această maşină în ERC şi ea câştigă. Este foarte frumos, sunt foarte fericit."

Pe locul doi a terminat echipajul din Franţa Mathieu Franceschi/Andy Malfoy, iar pe trei a terminat echipajul Miklos Csomos/Attila Nagy, din Ungaria.

Mai concurează în Campionatul European Bogdan Cozma, alături de copilotul Ditte Kammersgaard, din Danemarca. Cei doi au terminat prima etapă pe locul 17.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sport, Simone Tempestini a devenit primul pilot român din istorie care nu doar că termină pe podiumul unei etape, ci câştigă un raliu de acest nivel, în compania unor piloţi titraţi la nivel continental.

Etapa următoare, Raliul Insulelor Canare, va avea loc la 2 mai.

Afla mai multe despre: tempestini 

viewscnt
Articole similare