Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Slovenia scrie istorie în baschetul masculin! A câştigat în premieră titlul european!

Slovenia scrie istorie în baschetul masculin! A câştigat în premieră titlul european!

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a Sloveniei a câştigat, în premieră, duminică, la Istanbul, titlul european, după ce a învins în finala competiţiei reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47).

Principalii marcatori ai finalei au fost Dragici 35 puncte, Prepelici 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovici 22 şi Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Slovenia a câştigat pentru prima dată în istoria sa titlul european, în timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009. Slovenia a încehiat Eurobasket2017 neînvinsă, iar o altă premieră este că finala de la Istanbul a fost prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave.

În finala mică s-a impus Spania în faţa Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28), meciul fiind şi ultimul pentru căpitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania câştigase titlul european în 2015.

La Eurobasket a participat şi naţionala României, care a încheiat grupa C de la Cluj-Napoca pe ultimul loc, cu 5 puncte, ratând optimile de finală, cu cinci înfrângeri în faţa Spaniei, Croaţiei, Muntenegrului, Ungariei şi Cehiei.

Echipa naţională a României s-a calificat la acest turneu final tocmai pentru că a fost una din cele patru gazde. Ultima participare a naţionalei la un Campionat European a fost la CE 1987 (Grecia), când a ocupat locul 12 (ultimul), iar acum a organizat o grupă pentru prima dată la masculin. La feminin, în 2015 au avut loc meciuri din două grupe în România.

Potrivit noului calendar FIBA, următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc abia în 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, în preliminariile căruia va evolua şi România, în premieră.

Afla mai multe despre: sloveniaserbiaeurobasket 2017baschetluka doncicgoran dragic 

viewscnt
Articole similare