Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SPECIAL | Elegantul domn din Tolosa

SPECIAL | Elegantul domn din Tolosa

Premium

Comentarii

Suntem cu toţii de acord, sper, că "elegant" este cuvântul care îl descrie cum nu se poate mai bine pe Xabi Alonso. De la caracter, stilul vestimentar şi până la jocul din teren, dar şi acum ca antrenor, eleganţa este caracteristica pe care Alonso o emană prin toţi porii.

Născut în Tolosa, un mic orăşel al provinciei Gipuzkoa din Ţara Bascilor, Xabi Alonso a făcut carieră pe postul de mijlocaş defensiv, unul pe care e necesar, mai degrabă, să distrugi jocul decât să arăţi calităţi fotbalistice desăvârşite.

Xabi Alonso n-a fost aşa, nu era tipul dur, ci mai degrabă elegant, cerebral, cu ştiinţa jocului, care n-a avut niciodată nevoie să "rupă" vreun adversar. Şi-a încheiat cariera de fotbalist discret, aşa cum a fost şi în afara fotbalului, cu mulţumirea dată de palmaresul impresionant.

Cupa Mondială şi două titluri europene cu naţionala Spaniei, două Ligi ale Campionilor, titlul în Spania, trei titluri în Bundesliga şi două Supercupe ale Europei sunt doar câteva dintre trofeele care strălucesc în vitrina sa.

Vitrina pare că va deveni şi mai strălucitoare, neîncăpătoare, odată cu cariera de antrenor. Şlefuit de antrenorii uriaşi cu care a lucrat, Jose Mourinho, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti sau Rafa Benitez, Xabi Alonso a dus-o pe Bayer Leverkusen la nivelul următor, după ce a lucrat la juniorii lui Real Madrid şi la formaţia secundă a echipei care l-a lansat în fotbalul mare, Real Sociedad.

Cu Xabi Alonso pe bancă, Bayer Leverkusen este neînvinsă de la începutul sezonului şi are victorii pe linie, în Bundesliga şi în Europa. Un adversar cu adevărat puternic care vrea s-o detroneze, în sfârşit, pe Bayern Munchen. Ultimele 12 din 13 meciuri jucate de "Farmacişti" în toate competiţiile sunt victorii, singurul pas fals fiind un egal tocmai împotriva lui Bayern.

Stilul ofensiv, jocul încântător şi rezultatele excelente obţinute până acum cu Bayer Leverkusen l-au adus pe Xabi Alonso în atenţia lui Real Madrid, club al cărui tricou l-a îmbrăcat de peste 230 de ori şi care îi caută înlocuitor lui Carlo Ancelotti, italianul care îşi termină contractul în iunie 2024.

Succesorul ideal şi, poate, apogeul unei cariere începute în plin fuleu de elegantul domn din Tolosa.

Afla mai multe despre: xabi alonsopremium xabi alonsospecial xabi alonsoxabi alonso elegantul domn din tolosa 

viewscnt
Articole similare