Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţi-l aminteşti? Omul care a creat legendara Super Depor are acum un alt ”rol”

Ţi-l aminteşti? Omul care a creat legendara Super Depor are acum un alt ”rol”

Diverse

Comentarii

A fost campion al Spaniei cu Deportivo la Coruna. ”Un campion fără birou” după cum mărturisea într-un interviu acordat cotidianului El Pais în 2015. Astăzi este doar bunicul celor cinci nepoţi pe care-i conduce de luni până vineri la autobuz, spre şcoală.

Ajuns la 70 de ani, Javier Irureta s-a retras în apropiere de Las Arenas de Getxo, la doi paşi de mare. Mărturiseşte că nu mai priveşte fotbalul cu aceiaşi ochi ca acum câţiva ani şi se declară fericit că-şi poate conduce cei 5 nepoţi la şcoală: ”E principala mea misiune. Şi noul meu hobby. Sunt un tip fericit, bătrâneţea mea e frumoasă, chiar şi fără fotbal” mărturiseşte ”Jabo”.

A pregătit aproape toate echipele importante din nord, de la Sestao şi Logrones, până la Racing, Athletic, Real Sociedad, Celta Vigo şi...Deportivo la Coruna.

  • 4 trofee a câştigat Javier Irureta ca antrenor al lui Super Depor printre care şi titlul în 1999-2000

Şapte ani de vis pe El Riazor care ”s-au terminat aşa cum se termină toate lucrurile frumoase în viaţă” explică Irureta. Fran, Mauro Silva, Donato, Makaay, Valeron, Djalminha sunt doar o parte dintre fotbaliştii unul şi unul, care au cunoscut cea mai bună perioadă a carierei lor sub comanda lui Irureta.

”Eu nu aveam computer pe acea vreme. Nu aveam nici birou la un moment dat. Foloseam pixul şi hârtia şi scriam absolut tot ceea ce simţeam pentru a le putea transmite jucătorilor. Din fericire, mesajul meu ajungea mereu la ei” explică Irureta, care regretă că nu s-a retras mai devreme: ”Am pierdut mulţi ani în fotbal. Şi am câştigat destule. Dar nu voi putea recupera niciodată timpul. Copiii mei nu vor mai avea niciodată nici 10, nici 12, nici 14 ani” mărturiseşte cu tristeţe în ochi ”Jabo” Irureta.

S-a retras definitiv din antrenorat în 2008 după o ultimă experienţă la Real Zaragoza. L-a sunat recent pe Lionel Scaloni, fostul său elev de la Deportivo pentru a-i ura succes în rolul de selecţioner al Argentinei. ”Mi-a mulţumit şi m-a întrebat ce fac. I-am răspuns că sunt angajat full time şi a început să râdă. Cum adică, la vârsta asta? Da, sunt angajatul celor cinci nepoţi ai mei. Tot ceea ce vor ei să fac, aia fac” povesteşte cu umor Irureta.

Afla mai multe despre: javier iruretadeportivo la corunasuper depor 

viewscnt
Articole similare