Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Totul despre adversarele României în preliminariile Campionatului Mondial. Când se joacă meciurile

Totul despre adversarele României în preliminariile Campionatului Mondial. Când se joacă meciurilegalerie foto
Comentarii

România face parte din Grupa J a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein, s-a stabilit, luni, în urma tragerii la sorţi de la Zurich.

Au fost stabilite zece grupe de câte 5 şi 6 echipe, iar câştigătoarele grupelor se vor califica la CM 2022.

Ocupantele locurilor secunde vor intra (10), alături de cele mai bune 2 câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele 3 ţări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Meciurile din preliminarii se vor juca la următoarele date:

24-31 martie 2021 – 3 partide;

1-8 septembrie 2021 – 3 partide;

8-12 octombrie 2021 – 2 partide;

11-16 noiembrie 2021 – 2 partide;

24-25 martie 2022 – baraje într-o singură manşă

28-29 martie 2022 – baraje într-o singură manşă

Europa va trimite la turneul final din Qatar 13 reprezentative.

Adversarele României în preliminariile Campionatului Mondial

Germania este de departe favorita grupei. Naţionala condusă de Joachim Low ar putea avea un alt selecţioner în preliminarii. Mai multe detalii, găseşti aici.

Die Mannschaft are un lot fantastic la dispoziţie şi de regulă, nu glumeşte în preliminarii. Ocupanta locului 13 în clasamentul FIFA, Germania este de patru ori campioana mondială şi de trei ori campioană europeană.

Traversează o perioadă de reconstrucţie, ghidată de Joachim Low, dar care ar putea fi continuată de un alt selecţioner. Germania se va baza însă în continuare pe jucători senzaţionai precum Manuel Neuer, Bernd Leno, Niklas Sule, Toni Kroos, Julian Brandt, Leroy Sane, Timo Werner, Serge Gnabry, Robin Gosens, Joshua Kimmich, Julian Draxler, Emre Can, Kai Havertz sau Luca Waldschmidt.

Islanda este naţionala care a lăsat România acasă, după barajul pentru Campionatul European. Islanda nu mai are selecţioner în momentul de faţă şi va avea probleme pentru că lotul se bazează de asemenea pe jucători care au trecut de prima tinereţe. Islandezii sunt obligaţi să schimbe generaţiile din mers, dar par să aibă resurse. Experimentaţii Saevarsson, Arnason, Haldorsson sau Skulason s-ar putrea retrage după Euro. Islanda se va baza însă în continuare pe nume importante ca Sigtorsson, Bjarnason, Gudmundson, Bodvarsson sau Arnor Sigurdsson.

Macedonia de Nord pare un adversar facil, dar va opune o rezistenţă serioasă în grupă. Vestea bună este că veteranul Goran Pandev ar putea lăsa naţionala. Macedonia de Nord are însă resurse. Ezgjan Alioski de la Leeds United, Arjan Ademi de la Dinamo Zagreb, Aleksander Trajkovski de la Mallorca, Stefan Ristovski de la Sporting Lisabona sau Ilija Nestorovski de la Udinese sunt numele importante din lotul condus de Igor Angelovski.

Armenia are un nume important pe banca tehnică. Spaniolul Joaquín Caparrós a preluat cârma reprezentativei armene care a terminat grupa din Nations League peste Macedonia de Nord. Din lot fac parte câţiva jucători interesanţi, dar inferiori ca valoare ”tricolorilor”. Cu excepţia lui Henrikh Mkhitaryan, marea vedetă a Armeniei. Alte nume importante, dar nu la fel de grele, sunt Kamo Hovhannesiyan de la Kairat, Artak Grigoriyan de la Alashkert şi Tigran Barseghyan de la Astana.

Liechtenstein nu mai este adversara pe care o poţi bate oricând. Preluată de fostul internaţional Martin Stocklasa, Liechtenstein a învins în 2020, San Marino şi Luxemburg. Cu toate acestea, pare departe de restul formaţiilor din această grupă. Cei mai importanţi jucători din lot sunt căpitanul Martin Buchel de la Red Star Zurich, mijlocaşul Nicolas Hasler de la Thun,  atacantul Yanik Frick de la Energie Cottbus, dar şi fratele său Noah Frick de la Neuchatel Xamax. Cei doi sunt copiii lui Mario Frick, fostul internaţional cu 125 de selecţii pentru Liechtenstein.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: adversare româniamirel rădoigermania 

viewscnt
Articole similare