Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un român a eliminat-o pe Manchester City din UEFA Youth League. Tatăl său a jucat în Superligă. Ni-l suflă Germania?

Un român a eliminat-o pe Manchester City din UEFA Youth League. Tatăl său a jucat în Superligă. Ni-l suflă Germania?

Fotbal

Comentarii

Manchester City a fost eliminată, marţi, din UEFA Youth League, competiţie destinată celor mai valoroşi tineri jucători din Europa.

Marţi, în optimile de finală la UEFA Youth League, formaţia germană Mainz a dispus de celebra formaţie engleză Manchester City, scor 2-1, în faza optimilor de finală, pe teren propriu.

Cu Marincău integralist, Mainz a eliminat-o pe Manchester City

Chiar dacă pleca cu şansa a doua, Mainz a reuşit să producă marea surpriză. A fost dominată la toate capitolele de juniorii lui Brian Barry-Murphy, dar au jucat excelent cartea contraatacului.

Tim Muller în minutul 16 şi Phillip Schulz - din penalty, în minutul 52, au marcat cele două goluri ale unei victorii uriaşe. De partea cealaltă, englezii au punctat în finalul primei reprize, prin Justin Oboavwoduo.

  • În prima repriză, Mainz a avut posesie 23% din timp. În cea de-a doua, ceva mai bine: 37%.

În sferturile de finală Mainz va întâlni campioana Portugaliei, FC Porto, care a trecut în aceeaşi fază a competiţiei de AZ Alkmaar, câştigătoarea UEFA Youth League 2023, după executarea loviturilor de la 11 metri.

 

Cine este Emanuel Marincău? Tatăl său a jucat în Superligă

La Mainz, a fost titular şi integralist fundaşul central român Emanuel Marincău, care a avut o evoluţie foarte solidă împotriva puternicilor şi rapizilor atacanţi ai englezilor.

Emanuel Marincău este un fundaş central în vârstă de doar 17 ani, născut la Piteşti, care măsoară 1,88 metri şi se află în vederile naţionalei Germaniei. 

  • Fotbalistul mai deţine şi cetăţenie germană.

Emanuel se află la Mainz din vara lui 2017, când a făcut trecerea de la Şcoala de Fotbal ”Dani Coman” din Piteşti.

Chiar dacă are doar 17 ani, Marincău a fost promovat la echipa U19 a celor de la Mainz, unde este titular incontestabil.

  • A bifat 25 de meciuri, un gol şi două pase de gol în acest sezon pentru Mainz, în toate competiţiile.

Emanuel Marincău este fiul fostului internaţional român de tineret Raul Marincău, un alt fundaş central apreciat în fotbalul românesc, cu sute de meciuri pe primele două scene, pentru formaţii precum: Jiul Petroşani, FC Argeş, UTA Arad, U Cluj, Gloria Buzău, Victoria Brăneşti, Delta Tulcea sau FC Olt Slatina.

De asemenea, a mai jucat şi în Rusia, la Uralan, dar şi în Germania la amatorii de la FV Flonheim şi Gau-Odernheim, înainte să se retragă din activitate.

Afla mai multe despre: emanuel marincauraul marincaumainzmanchester city 

viewscnt
Articole similare