Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Va fi coşmar pentru FCSB dacă nu câştigă grupa din Europa League! Ce super adversari ar putea întâlni

Va fi coşmar pentru FCSB dacă nu câştigă grupa din Europa League! Ce super adversari ar putea întâlnigalerie foto

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB şi-a asigurat prezenţa în 16-imile Europa League, însă eşecul cu 2-0 în faţa Viktoriei Plzen a făcut-o să aibă emoţii pentru primul loc în grupă. În cazul în care nu câştigă grupa, FCSB ar putea întâlni în primăvară câteva dintre forţele fotbalului european.

Echipa antrenată de Nicolae Dică şi-a asigurat calificarea în primăvara europeană încă din etapa a patra şi părea să nu aibă emoţii în privinţa locului 1. Însă FCSB a făcut un meci slab cu Plzen şi a pierdut cu 2-0. Viktoria - echipă care şi ea s-a calificat în 16-imi - s-a apropiat acum la doar un singur punct de FCSB şi bătălia pentru primul loc în grupă se dă în ultima etapă.

FCSB o va întâlni pe FC Lugano, în timp ce Plzen va juca împotriva lui Beer Sheva - echipa de pe ultimul loc. Jucătorii lui Nicolae Dică trebuie neapărat să câştige pentru a nu depinde de rezultatul din celălalt meci. În cazul în care Plzen câştigă şi FCSB scoate maximum un egal, vicecampioana României pică pe locul 2 în grupă. Lucru care-i complică serios planurile.



Adversari de Champions League în primăvară



Fanii şi conducerea FCSB-ului visează frumos în acest sezon şi au vorbit chiar despre finala Europa League. O misiune extrem de grea, mai ales dacă nu termină pe primul loc în grupă. În cazul în care ar câştiga grupa, FCSB ar intra în urna capilor de serie şi ar evita astfel o serie de adversari mult mai puternici. În prima urnă intră cele 12 echipe care îşi câştigă grupa, la care se adaugă cele mai bune locuri 3 din grupele Ligii Campionilor. Adică cele care realizează cele mai multe puncte.

În acest moment, cinci echipe din Europa League şi-au asigurat primul loc în grupă - Villarreal, Lazio, Arsenal, AC Milan şi Red Bull Salzburg. Ceea ce înseamnă că vor intra în prima urnă. De asemenea, tot în prima urnă pot intra echipe precum FC Basel, ŢSKA Moscova, Celtic, Atletico Madrid, AS Roma, Juventus, Sporting Lisabona, FC Sevilla, Spartak Moscova, Napoli, Şahtior sau RB Leipzig. Totul se decide în ultima etapă din grupele Europa League şi Champions League.

  • Cei mai accesibili adversari dacă FCSB nu câştigă grupa: Celtic, Salzburg, FC Basel, Şahtior
  • Adversari aproape imposibili: AC Milan, Arsenal, Juventus, Napoli, FC Sevilla, Atletico Madrid

Adversare tari sunt şi în urna a doua, însă nu de calibrul lui Arsenal sau AC Milan. Astfel, în cazul în care ar câştiga grupa, FCSB ar putea întâlni adversari precum Dinamo Kiev, Partizan Belgrad, Braga, Atalanta, Lyon, Viktoria Plzen, Ostersunds, Ludogoreţ, AEK Atena, Nice, Real Sociedad, Zenit, Celtic, Borussia Dortmund sau Sporting.

Adversari accesibili dacă FCSB câştigă grupa: Braga, Plzen, AEK Atena, Partizan
Adversari foarte dificili: Borussia Dortmund, Sporting, Lyon, Atalanta, Zenit

Tragerea la sorţi a 16-imilor Europa League va avea loc pe 11 decembrie. Prima manşă este programată pe 15 februarie, iar returul se va juca peste o săptămână.

Afla mai multe despre: fcsbeuropa leagueadversari 

viewscnt
Articole similare