Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Va trebui să ne apărăm”. Predicţii pentru naţionala României la EURO 2024, după o calificare la pas: ”Nivelul e mai bun” | EXCLUSIV

”Va trebui să ne apărăm”. Predicţii pentru naţionala României la EURO 2024, după o calificare la pas: ”Nivelul e mai bun” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Alex Bourceanu (38 de ani) a vorbit despre parcursul recent al naţionalei României, unul care a dus la calificarea acesteia la primul Campionat European după opt ani de aşteptare. Preliminariile au fost un real succes pentru reprezentativa lui Edi Iordănescu (45 de ani).

Naţionala României a reuşit să se califice la EURO 2024, după un parcurs uluitor în preliminarii, pe care le-a încheiat fără nici măcar fără un eşec.

Selecţionata pregătită de Edi Iordănescu a reuşit şase victorii şi patru remize şi a avut un golaveraj cu 16 goluri marcate şi doar cinci primite.

Astfel, tricolorii au terminat grupa I de calificare pe primul loc şi şi-au asigurat un loc la Campionatul European din Germania, acolo unde vor face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina sau Islanda.

Cum este văzută calificarea naţionalei României la EURO 2024: ”E o performanţă mare”

Despre acest parcurs din preliminarii şi momentul actual prin care trece naţionala României, care tocmai ce a remizat în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1), a vorbit şi Alex Bourceanu, fostul internaţional cu 27 de selecţii.

”E o performanţă mare că ne-am calificat. Va da imbold unor transferuri şi a perspectivelor unor jucători pe piaţa externă. Raportat la nivelul fotbalului românesc de acum, e o performanţă foarte mare.

Grupa de calificare avută a fost acceesibilă, am beneficiat şi de situaţia nefastă a Israelului. Am urcat o treaptă importantă, dar e foarte greu să ne menţinem.

Nivelul echipelor de la EURO e mai bun decât al nostru, n-am văzut echipa României până acum, în afară de deplasarea din Elveţia şi de meciul de acasă cu Israel, să se apere în condiţii de presiune maximă, dar asta se va vedea la Campionatul European. 

Meciul cu Columbia e total diferit faţă de ce am avut până acum. Meciul de marţi e foarte important. Probabil ce-şi doresc ei la meciurile astea amicale e să aibă prestaţii care să le asigure liniştea pe evoluţiile de la EURO. 

Echipa Columbiei se aseamănă cu Belgia. Cred că va trebui să ne apărăm aşa cum o vom face şi cu Belgia la EURO. Cred ca cei mai stabili jucători în calificări au fost Burcă, Drăguşin şi Stanciu. Restul s-au rulat destul de mult”, a declarat Bourceanu, la Orange Sport.

Naţionala României o va întâlni pe selecţionata similară a Columbiei, marţi, 26 martie, de la ora 21:30, în Spania, la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano.

Programul meciurilor amicale pentru România înainte de EURO 2024:

  • 26 martie, România - Columbia, Wanda Metropolitano, Madrid
  • 4 iunie, România - Bulgaria, Ghencea, Bucureşti
  • 8 iunie, România - Liechtenstein, Ghencea, Bucureşti

Programul României la EURO 2024:

  • România - Ucraina/Islanda, Munchen, 17 iunie, de la ora 16:00 (ora României)
  • România - Belgia, Koln, 22 iunie, de la ora 22:00
  • România - Slovacia, Frankfurt, 26 iunie, de la ora 19:00

Afla mai multe despre: alex bourceanuromaniaechipa nationalaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare