Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste importantă pentru Tottenham! Clubul lui Radu Drăguşin ar putea avea noi investitori

Veste importantă pentru Tottenham! Clubul lui Radu Drăguşin ar putea avea noi investitori

Premier League

Comentarii

În pofida creşterii cifrei de afaceri, clubul englez Tottenham, la care este legitimat Radu Drăguşin, a anunţat miercuri că a început discuţii cu "potenţiali noi investitori" în vederea unei majorări de capital, relatează L'Equipe.

Veste importantă pentru Tottenham! Clubul lui Radu Drăguşin ar putea avea noi investitori

Tottenham a făcut miercuri o serie de anunţuri financiare. Într-un lung comunicat de presă, clubul din nordul Londrei a dezvăluit mai întâi că în sezonul 2022-2023 cifra sa de afaceri a crescut cu 24%, ajungând la 549,6 milioane de lire sterline (aproximativ 641 milioane de euro), faţă de 444 milioane de lire sterline (aproximativ 518 milioane de euro) în 2022.

Aceasta este partea pozitivă, a explicat preşedintele clubului, Daniel Levy. "Cifra noastră de afaceri a depăşit pentru prima dată o jumătate de miliard de lire sterline".

Datorii de aproximativ 790 de milioane de euro

Spurs a precizat şi că a înregistrat pierderi de 86,8 milioane de lire sterline (aproximativ 101 milioane de euro), cheltuielile crescând cu 21%, până la 487,9 milioane de lire sterline (aproximativ 569 milioane de euro), în principal din cauza creşterii diferitelor costuri. Ca urmare, datoria netă a clubului la 30 iunie 2022 a crescut la 677,4 milioane de lire sterline (aproximativ 790 milioane de euro).

În acest context, Tottenham a anunţat că are nevoie de o "creştere semnificativă a capitalului propriu" pentru a investi în echipele sale şi pentru a întreprinde viitoare proiecte de investiţii.

"Consiliul de administraţie şi consilierii săi, Rothschild & Co, sunt în discuţii cu potenţiali investitori", a declarat Levy.

Afla mai multe despre: tottenhampremier leagueradu dragusin 

viewscnt
Articole similare