Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veşti bune pentru sportivi | Guvernul discută o Ordonanţă de Urgenţă care vizează noi modificări ale Codului fiscal

Veşti bune pentru sportivi | Guvernul discută o Ordonanţă de Urgenţă care vizează noi modificări ale Codului fiscal

Fotbal

Comentarii

Schimbare importantă anunţată de Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Joi, în cadrul unei şedinţe de guvern, se va dezbate ideea ca veniturile sportivilor să intre în categoria câştigurilor provenite din activităţi independente.

Astfel, ar urma să se aplice şi în cazul sportivilor prevederile privind drepturile de autor, iar impozitul şi contribuţiile ar urma să fie reţinute la sursă. 

"Am rămas impresionat de demersul domnului ministru Teodorovici de a veni în sprijinul sportului românesc, repet, al sportului în general şi nu doar al fotbalului. Înţeleg că el şi-a ţinuit promisiunea asumată cu cateva luni în urma faţă de lumea sportului, iar mâine, în cadrul şedinţei de guvern, va fi dezbătut proiectul unei ordonanţe de urgenţă prin care se specifică foarte clar că veniturile realizate din contractul de activitate sportivă sunt venituri din activităţi independente şi vor fi tratate fiscal ca atare.

Factorul politic a înţeles pe deplin importanţa sportului în formarea unui popor sănătos, precum şi importanţa atragerii de noi investitori în sport prin clarificarea legislaţiei aplicabile în sport. Înca o dată, felicităm demersul domnului ministru şi sunt convins că în curând vor exista modificări şi pe legea sponsorizării, care să ajute sportul în general. O lege a sponsorizării mai prietenoasă va încuraja investiţia privată în sport, se va investi în baze, în formarea antrenorilor. Ma bucură atenţia guvernanţilor faţă de sport şi sperăm să o ţină tot aşa" , a declarat Justin Ştefan, secretar general al LPF pentru Gazetă.

Afla mai multe despre: guvernschimbareordonantabanifinante 

viewscnt
Articole similare