Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie importantă pentru România! Tricolorii s-au impus prin golurile lui Grozav în amicalul cu Turcia

Victorie importantă pentru România! Tricolorii s-au impus prin golurile lui Grozav în amicalul cu Turciagalerie foto
Comentarii

România a învins Turcia, scor 2-0, într-o partidă amicală disputată la Cluj, pe stadionul CFR-ului. Gheorghe Grozav a marcat golurile victoriei pentru tricolori.

După o primă repriză dezamăgitoare, fără faze de poartă, România a deschis scorul în amicalul cu Turcia chiar înainte de pauză. Gheorghe Grozav a marcat în minutul 42 din pasa lui Ciprian Deac. În repriza secundă, mijlocaşul a reuşit "dubla", iar tricolorii s-au impus cu 2-0. Acum, pentru naţionala pregătită de Cosmin Contra urmează meciul de marţi, 14 noiembrie, de pe Arena Naţională, împotriva reprezentativei Olandei.


România - Turcia 2-0

A marcat: Grozav '42, '69

Echipele de start:

România (4-2-3-1): Pantilimon - Săpunaru, Chiricheş (cpt), Dr. Grigore, Toşca - Pintilii, Stanciu - Deac, Budescu, Grozav - Keşeru

Turcia (4-2-3-1): Tekin - Tufan, Aziz, Soyuncu, Turan - Inan, Yokuşlu - Yazici, Ozyakup, Calhanoglu - Tosun

Min. 90+5 - Fluier final al partidei. România se impune cu 2-0

Min. 87 - Turan centrează pentru Tosun, însă atacantul reia peste poartă din doi metri

Min. 84 - Bariş îl schimbă pe Ozun

Min. 77 - Denis Alibec intră în locul lui Nicolae Stanciu

Min. 76 - Intervenţie excelentă a lui Niţă, apoi Dragoş Grigore respinge de pe linia porţii

Min. 75 - O nouă schimbare în echipa României. Săpunaru este înlocuit de Bălaşa

Min. 72 - Eric Bicfaliv intră în locul lui Constantin Budescu

Min. 71 - Florin Niţă debutează pentru echipa naţională

Min. 69 - GOOOOOOOOOOOL Grozav reuşeşte "dubla"

Min. 66 - Claudiu Keşeru este schimbat cu Florin Andone

Min. 64 - Mircea Lucescu face încă o schimbare. Karaman intră în locul lui Calhanoglu

Min. 62 - Torje intră în locul lui Deac

Min. 53 - Fază superbă creată de tricolori. Budescu pasează cu exteriorul, Grozav combină cu Stanciu, apoi centrează în faţa porţii, însă fundaşii turcilor resping de pe linia porţii

Min. 49 - Tosun trece din preluare de Chiricheş, însă trimite peste poarta lui Pantilimon

Min. 46 - Dublă înlocuire la turci. Under intră în locul lui Inan, în timp ce Malli îl schimbă pe Yazici

Min. 46 - A început repriza a doua

Min. 45 - Fluier final al primei reprize. România conduce cu 1-0, după golul marcat de Gheorghe Grozav

Min. 42 - GOOOOOOOOOOOOL Nicolae Stanciu recuperează o minge la centrul terenului, iar România pleacă perfect pe contraatac. Grozav marchează din centrul careului de 16 metri din pasa lui Deac

Min. 35 - Budescu îşi încearcă din nou norocul. Mijlocaşul de la FCSB şutează, însă, dintr-un unghi închis şi trimite mult peste poarta lui Tekin

Min. 20 - Budescu şutează spre poarta lui Volkan, însă mingea trece pe lângă poarta turcilor

Min. 18 - Intrare dură a lui Pintilii, însp mijlocaşul lui FCSB este iertat de arbitru şi nu este avertizat

Min. 1 - A început prima repriză

Coregrafia pregătită de fanii veniţi pe stadionul din Cluj


UPDATE 10:23 Telekomsport.ro a aflat în exclusivitate echipa de start:

România (4-2-3-1): Pantilimon - Săpunaru, Chiricheş (cpt), Dr. Grigore, Toşca - Pintilii, Stanciu - Deac, Budescu, Grozav - Keşeru

Numărul 10 va fi purtat din nou de Gheorghe Grozav. Pe foaia de joc vor fi toţi jucătorii convocaţi de selecţioner, iar în timpul meciului vor putea fi făcute câte şase schimbări de echipă. 


UPDATE: Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a analizat partida pentru Telekom Sport

UPDATE: Ionel Ganea a prefaţat partida

UPDATE 18:00
Turcia: Volkan - Alkan, Toprak, Söyüncü, Köybaşı - Selçuk İnan, Tufan - Cengiz Ünder, Özyakup, Çalhanoğlu - Tosun

UPDATE: ”Tricolorii” şi-au ales numerele de pe tricouri. Aşa cum Telekom Sport a anunţat în exclusivitate, Grozav a luat tricoul cu numărul 10. Budescu a optat pentru numărul 14, în timpce Stanciu va purta numărul 23

Portari: 1. Costel Pantilimon • 12. Ciprian Tătăruşanu • 16. Florin Niţă • 30. Bogdan Lobonţ

Fundaşi: 2. Nicuşor Bancu • 3. Alin Toşca • 4. Cosmin Moţi • 6. Vlad Chiricheş • 21. Dragoş Grigore • 22. Cristian Săpunaru • 24. Cristian Ganea • 27. Mihai Bălaşa

Mijlocaşi: 5. Ovidiu Hoban • 7. Alexandru Chipciu • 8. Mihai Pintilii • 11. Gabriel Torje • 14. Constantin Budescu • 17. Eric Bicfalvi • 20. Sergiu Hanca • 23. Nicolae Stanciu • 25. Alexandru Băluţă • 26. Ciprian Deac • 28. Florin Tănase

Atacanţi: 9. Florin Andone • 10. Gheorghe Grozav • 13. Claudiu Keşeru • 19. George Ţucudean • 29. Denis Alibec


LIVE România - Turcia, azi, de la 20:15

Ambii selecţioneri au decis să-şi scoată jucătorii la o scurtă plimbare prin Cluj-Napoca în această dimineaţă. Mihai Pintilii împlineşte chiar astăzi 33 de ani, iar colegii l-au felicitat în parcarea hotelului.

PLIMBARE DE DIMINEAŢĂ A ROMÂNIEI

PLIMBAREA DE DIMINEAŢA A TURCIEI

LIVE România - Turcia, azi, de la 20:15

România şi Turcia au multe lucruri în comun. Dacă altă dată erau respectate în fotbalul european şi mondial, acum sunt într-o perioadă foarte slabă a lor. ”Tricolorii” n-au fost în stare să termine măcar pe locul 2 într-o grupă de calificare din care au mai făcut parte Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia şi Kazahsta. România a terminat pe locul 4, după Polonia, Danemarca şi Muntenegru - în cea mai slabă campania de calificare din istoria ”tricolorilor”. Rezultatele dezastruoase au dus la înlocuirea lui Christoph Daum cu Cosmin Contra, o mutare care s-a făcut însă prea târziu.

  • 12.000 de bilete se vâduseră la România - Turcia, până miercuri, la ora 18:00

Criză şi în Turcia

Turcii au şi eu o perioadă în care nu-şi găsesc ritmul. Cu o generaţie îmbătrânită şi cu mulţi jucători care sunt rezerve la echipele lor de club, turcii au terminat pe locul 4 în grupa de calificare, în spatele Islandei, Ucrainei, Croaţiei şi Ucrainei. Ca şi România, Turcia şi-a schimbat selecţionerul în ultimele etape din campania de calificare. A fost numit Mircea Lucescu, un antrenor atât de dorit de suporteri la naţionala României. Din nou, a fost o mutare făcută mult prea târziu şi ”Il Luce” n-a reuşit nicio minune. De altfel, mulţi jurnalişti, dar şi suporterii au început deja să-l conteste vehement Mircea Lucescu.

LIVE România - Turcia, azi, de la 20:15. Contra vs. Lucescu

Diferenţa între cei doi este uriaşă. Dacă Mircea Lucescu este un antrenor cu o carieră incredibilă în spate, recunoscută la nivelul fotbalului mondial, Contra se află la început de drum. ”Guriţă” se află la prima experienţă ca selecţioner, însă rezultatele obţinute până acum sunt destul de bune. Cu Contra pe bancă, România a învins cu 3-1 Kazahstanul şi a făcut egal cu Danemarca, 1-1, în ultimele două meciuri din preliminariile pentru CM 2018.

De partea cealaltă, Lucescu a condus până acum patru meciuri pe banca turcilor, dar rezultatele sunt sub aşteptări. Turcia a pierdut cu 2-0 în faţa Ucrainei, a învins Croaţia cu 1-0, a pierdut cu 3-0 cu Islanda şi a făcut 2-2 cu Finlanda. Rezultate care au lăsat-o pe Turcia acasă.

Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum, iar diferenţa de experienţă este uriaşă. Ca un fapt divers, Cosmin Contra a condus ca antrenor 181 de meciuri. Mai puţine decât are Mircea Lucescu doar în cupele europene, 222 de partide. La nivel european, Lucescu a reuşit să câştige Supercupa Europei, în 2000, cu Galatasaray şi Cupa UEFA, în 2009, cu Şahtior. Singurele trofee din cariera de antrenor pe care le are Cosmin Contra sunt Cupa României (Petrolul, 2013) şi Cupa Ligii României (Dinamo, 2017).

LIVE România - Turcia, azi, de la 20:15. Două echipe în reconstrucţie

Eşecurile din preliminariile CM 2018 i-au împins pe cei doi selecţioneri să înceapă un proces de reconstrucţie. Mircea Lucescu a lăsat acasă nu mai puţin de 10 jucători importanţi: Serkan Kirintili, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belazoglu, Nuri Sahin, Sabri Sarioglu, Arda Turan, Volkan Sen, Burak Yilmaz, Mevlut Erdinc. În locul lor a selecţionat mai mulţi tineri sau jucători care n-au mai fost până acum la naţională, pe care vrea să-i vadă dacă ar putea aduce sau nu un plus. Inclusiv Kayserispor, echipă antrenată de Marius Şumudică, trimite doi jucători la naţională, pe Atila Turan, Deniz Turuc. Lucescu a declarat că problema naţionalei Turciei ar fi chiar mai gravă decât situaţia României, deoarece el trebuie să întinerească tot lotul, în vreme ce Contra trebuie doar să întărească echipa.

Însă şi Contra îşi doreşte sânge proaspăt la naţională, care să aducă un nou aer. În ultima vreme, au fost introduşi în circuitul naţionalei jucători precum Mihai Bălaşa (FCSB), Nicuşor Bancu (CS U Craiova), Cristi Ganea (Viitorul), Alex Băluţă (CS U Craiova), Florin Tănase (FCSB) şi George Ţucudean (Viitorul). Contra se bazează în continuare pe nucleul de jucători cu experienţă, însă, în acelaşi timp, caută să crească şi altă generaţie.

LIVE România - Turcia, azi, de la 20:15. Meciuri directe

România şi Turcia s-au mai întâlnit de 12 ori până acum. Primul meci între cele două naţionale s-a disputat pe 2 noiembrie 1958, în preliminariile pentru Campionatul European. Atunci, naţionala noastră s-a impus cu 3-0, prin golurile marcate de Oaidă, Gheorghe Constantin şi Constantin Dinulescu. Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată pe 10 septembrie 2013, în preliminariile pentru CM 2014. Turcia a câştigat atunci cu 2-0, dar jocul rezultatelor ne-a dus la baraj, în timp ce Turcia a terminat pe locul 4 în grupă.
Sunt şapte jucători care au fost atunci în lotul României şi care se regăsesc şi acum: Tătăruşanu, Chiricheş, Hoban, Pintilii, Torje, Lobonţ şi Dragoş Grigore.

România are palmares pozitiv în jocurile cu Turcia. Din 12 meciuri, a câştigat 7, a pierdut 4 şi o singură dată s-a terminat la egalitate. Ultima victorie a ”tricolorilor” a fost pe 12 octombrie 2012, tot în preliminariile pentru CM 2014. România s-a impus atunci cu 1-0 în Turcia, printr-un gol marcat de Gicu Grozav.

Ultimele 5 meciuri dintre România şi Turcia:

  • România - Turcia 0-2 (10 septembrie 2013, preliminarii CM 2014)
  • Turcia - România 0-1 (12 octombrie 2012, preliminarii CM 2014)
  • Turcia - România 2-0 (11 august 2010, amical)
  • România - Turcia 2-0 (22 august 2007, amical)
  • Turcia - România 1-3 (13 noiembrie 1985, preliminarii CM 1986)

Echipa probabilă a României: Tătaruşanu - Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Ganea - Pintilii, Hoban - Chipciu, Budescu, Grozav - Andone

LIVE TEXT România - Turcia, joi, de la 20:15, pe telekomsport.ro!

Afla mai multe despre: romaniaturcialivemircea lucescucosmin contra 

viewscnt
Articole similare