Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Imagini spectaculoase cu investiţia de 10 milioane de euro pentru FCSB! O zi în baza de pregătire: decizia lui Gigi Becali din bucătărie, facilităţi de top, proiect pentru juniori

VIDEO | Imagini spectaculoase cu investiţia de 10 milioane de euro pentru FCSB! O zi în baza de pregătire: decizia lui Gigi Becali din bucătărie, facilităţi de top, proiect pentru juniorigalerie foto

Special

Comentarii

Baza de pregătire a FCSB şi-a deschis porţile. O proprietate imensă în Berceni, aproape de şoseaua de centură a Capitalei, este, de aproape opt ani, casa roş-albaştrilor. Peste 10 milioane de euro s-au investit în bijuteria în care FCSB se pregăteşte zi de zi.

Cum arată o zi în baza FCSB

Pentru doi dintre cei mai importanţi oameni din club a devenit casă şi la propriu.

"Trăiesc mai mereu aici, plec doar cand trebuie să traversez Bucureştiul pentru emisiune, altfel n-am de ce să plec. Mai am un companion. Elias (n.r. - Charalambous) a preferat să locuiască în bază decât să stea la hotel sau în apartament", a spus preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB, Mihai Stoica. 

Principalii beneficiari ai bazei sunt jucătorii. Atât cei de la echipa mare, cât şi toţi juniorii Academiei FCSB.

Ziua de lucru la FCSB începe devreme. Fotbaliştii au ritualurile lor. Pregătirile de dinaintea antrenamentului sunt minuţioase. Toţi ştiu ce au de făcut.

Începe antrenamentul şi regula e clară: toată lumea trebuie să dea 100%. Atât antrenorii, cât şi preparatorul fizic Tommy Neubert sunt atenţi la fiecare mişcare a jucătorilor.

Mihai Pintilii e în mijlocul evenimentelor. A abandonat cariera de jucător acum trei ani şi jumătate, dar chemarea gazonului e încă puternică.

Cel mai greu antrenament este al portarilor. Dacă în timpul unor meciuri este nevoie de câteva plonjoane, la pregătire acestea se numără cu sutele.

Jocul şcoală e preferatul tuturor. Fotbaliştilor le plac mingea, poarta şi adversitatea.

40 de oameni muncesc la baza FCSB pentru ca jucătorii să aibă tot ce le trebuie

"Cred... Ştiu că un club mare are sute de angajaţi, doar că noi suntem de foarte mulţi ani aici şi fiecare ştie ce are de făcut. Nu mai e nevoie de completări", a mai spus MM Stoica, de la doi paşi de terenul de antrenament şi sala care a costat 500.000 de euro.  

Bucătăria este aproape la fel de importantă ca terenul de antrenament. Alimentaţia este esenţială pentru sportivii de performanţă. Marius Falan este bucătar la FCSB de 30 de ani, iar provocările sunt mereu aceleaşi.

"Meniul e variat şi diversificat. În fiecare zi încercăm să le facem altceva, să-i surprindem. Suntem între ciocan şi nicovală. Trebuie să le acoperi şi necesarul caloric, carbohidraţii, după antrenament. Trebuie să faci şi preparate pentru sportivi, că nu poţi să le dai ca la nuntă.  

E în funcţie de antrenamentele pe care le au. E un ciclu săptămânal, trebuie să le reduci carbohidraţii la început de săptămână, să le creşti pe finalul saptămnii, pentru a le da energie după antrenament, efort susţinut, să-i încarci cu proteină", spune bucătarul echipei. 

Ce produc Marius Falan şi ajutoarele sale poate fi luat şi la pachet.

"Patronul nostru le permite să ia mâncare acasă tocmai pentru a evita servitul mesei prin diverse locaţii care nu le-ar face bine ca sportivi. Tocmai pentru a fi sigur că manancă corect, bine, le-a dat voie să ia", adaugă Marius Falan.

Secretul oricărui bucătar este calitatea ingredientelor. La FCSB nu se face excepţie.

"Acum mult timp luam mezeluri de la market şi a zis <<Măi tată, astea sunt cancer, nu mai daţi în viaţa voastră băieţilor. Mergeţi şi luaţi de la....>>, la preţ triplu şi de atunci mănâncă, pe partea de mezeluri, mezeluri de mare caltate. Da, ne trimite brânză făcută de dânsul şi de mama dânsului. Spunea <<Mama face brânză, să ai grijă să mănânce băieţii", recunoaşte bucătarul FCSB.

Baza FCSB din Berceni are toate facilităţile unui centru sportiv de top

"Ne doream din primul meu mandat să avem o bază. Am plecat, m-am intors, am plecat şi, spre finalul lui 2016, Vasi Geambazi ne-a surprins pe silent. A făcut nu tot ce e acum, dar tot ce a făcut la momentul ăla era perfect pentru o echipă cu pretenţiile noastre", spune MM Stoica. 

Şi tot ca un club mare, facilităţile nu sunt doar pentru seniori. Pentru juniori, Mihai Stoica şi-ar dori mai mult.

"Am un mini proiect în minte. Aş vrea să facem un teren cu dimensiuni reduse, împrejmuit şi cu acoperiş de plasă. Am venit la Coverciano cu foarte mulţi ani înainte. Aş vrea să-l facem sintetic, pentru că aş vrea să-i dezobişnuim pe cei locuiesc aici, pe copii, să se joace în camere. Mai bine să iasă afară, să se joace afară, tenis, orice alt sport, pentru că asta mă frământă. Dependenţa tinerilor şi nu doar a tinerilor care joacă nenorocirile astea de jocuri", a adăugat preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB 

La FCSB, provocarea e clară: condiţiile sunt la cel mai înalt nivel, echipa e aşteptată să răspundă în mod asemănător pe teren. Adică să aducă titlul aşteptat de nouă ani de către fanii roş-albaştrilor.

"S-au făcut performanţe în trecut şi fără să ai o bază la nivelul la care e baza noastra acum, dar clar creşte calitatea fotbaliştilor, când ai tot ce-ţi doreşti la dispoziţie. Şi acum stăm foarte bine, chiar nu ştiu ce trebuie să mai avem pentru a performa", a încheiat MM Stoica

Înaintea etapei cu numărul 27 din Superliga, FCSB conduce cu 55 de puncte, Rapid e pe locul secund, cu 48 de puncte, iar CFR Cluj este a treia, cu 45 de puncte. 

VIDEO | Reportajul integral din baza FCSB

 Galerie foto

Afla mai multe despre: baza fcsbinvestitie baza fcsbgigi becalimm stoicafacilitati baza fcsb 

viewscnt
Articole similare