Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Naţionala Franţei a făcut spectacol cu Italia şi s-a calificat în sferturile de finală la Cupa Mondială de rugby! "Cocoşii galici" au doborât un record după 60-7

VIDEO | Naţionala Franţei a făcut spectacol cu Italia şi s-a calificat în sferturile de finală la Cupa Mondială de rugby! "Cocoşii galici" au doborât un record după 60-7

Rugby

Comentarii

Cu opt eseuri la unu şi un bonus ofensiv în faţa Italiei, 60-7,, vineri seara, la Lyon, naţionala Franţei s-a calificat în sferturile de finală la Cupa Mondială de rugby.

Cupa Mondială de rugby se vede pe canalele Orange Sport

"Cocoşii galici" le-au oferit celor 80.000 de fani de pe Stade de France un adevărat recital. Scorul pauzei a fost 31-0, cu patru mingi culcate în terenul de ţintă al Squadrei Azzurra. 

Penaud a reuşit două dintre ele. În partea a doua au mai venit alte trei încercări pentru francezi. Italia a evitat umilinţa unei înfrângeri la zero, pe care nu a mai păţit-o în faţa Franţei de opt ani. Totuşi, a ieşit cea mai mare diferenţă dintre cele două. Vechiul record era de 42 de puncte, noul este de 53 de puncte.

Cu această victorie clară, naţionala Franţei s-a calificat în faţa Noii Zeelande şi va juca sferturile de finală duminică, 15 octombrie (ora 21.00), la Saint-Denis, împotriva celei de-a doua clasate în grupa B, cel mai probabil Africa de Sud.

Marcând de două ori şi reuşind 35 de eseuri în carieră, Damian Penaud, extrema dreaptă de la Bordeaux, a devenit al doilea marcator al Franţei, după Serge Blanco (38) şi înaintea lui Vincent Clerc (34).

Afla mai multe despre: franta italia cupa mondiala rugbycupa mondiala rugbyrezultate cupa mondiala rugbyromania cupa mondiala rugby 

viewscnt
Articole similare