Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Peste 100 de ani de istorie şi cifre incredibile. Toate detaliile înainte de Real Madrid - FC Barcelona sunt aici

VIDEO | Peste 100 de ani de istorie şi cifre incredibile. Toate detaliile înainte de Real Madrid - FC Barcelona sunt aici
Comentarii

Real şi Barca nu au retrogradat niciodată din La Liga. În cei peste 100 de ani de meciuri directe s-au adunat nenumărate evenimente care s-au transformat într-o istorie imensă.

Primul El Clasico din istorie s-a disputat în urmă cu 101 ani, pe 26 martie, într-o semifinală de Cupa Spaniei disputată pe Mestalla. Catalanii au câştigat atunci cu 2-1, dar Real a întors rezultatul în retur şi a ajuns în finală. De atunci, s-au mai disputat 235 de meciuri oficiale şi alte 34 de partide demonstrative.

În partidele oficiale, catalanii stau mai bine: au 111 victorii, iar Realul 95. Totuşi, madrilenii au reuşit acum trei sferturi de secol un scor ce va fi greu de egalat vreodată: 11-1, într-un meci de Cupă. Cele două echipe sunt la egalitate în ceea ce priveşte seria de victorii consecutive – câte 6 de fiecare.

Manolo Sanchis, legendarul fundaş al Realului din anii 60 este jucătorul cu cele mai multe El Clasico disputate: 43. Dintre jucătorii activi, Messi are recordul golurilor: 24 de reuşite în El Clasico. 

Afla mai multe despre: real madridla ligabarcelonael clasicomessironaldo 

viewscnt
Articole similare