Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zenit riscă noi sancţiuni din partea UEFA, din cauza comportamentului fanilor la meciul cu Real Sociedad

Zenit riscă noi sancţiuni din partea UEFA, din cauza comportamentului fanilor la meciul cu Real Sociedad
Comentarii

UEFA a anunţat, luni, că a deschis o procedură disciplinară care vizează gruparea Zenit Sankt Petersburg, după probleme semnalate la meciul din 7 decembrie cu Real Sociedad, din ultima etapă a grupelor Ligii Europa.

Clubul din Rusia riscă sancţiuni din cauza comportamentului suporterilor: provocarea de daune, aprinderea de torţe, aruncarea cu diverse obiecte.

Cazul va fi analizat de Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA la 22 februarie 2018.

Zenit a câştigat meciul disputant în deplasare cu Real Sociedad, scor 3-1. Echipa din Sankt Petersburg este calificată în 16-imile Ligii Europa, fază în care va întâlni Celtic Glasgow.

Săptămâna trecută, Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis ca gruparea Zenit Sankt Petersburg să fie amendată cu 10.000 de euro şi cu închiderea unui sector de tribună la următorul meci de pe teren propriu din cupele europene, după ce la partida cu Vardar Skopje, din 23 noiembrie, fanii ruşi au afişat un banner de susţinere pentru ”călăul din Balcani”, Ratko Mladici.

Astfel, Zenit va disputa următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu sectorul de tribună în care a fost afişat bannerul discriminatoriu închis. Zenit va trebui să anunţe UEFA care este sectorul în cauză până cu cel puţin zece zile înaintea următorului meci de acasă. În plus, Zenit va trebui să afişeze un banner cu mesajul "#EqualGame" şi cu logo-ul UEFA. De asemenea, gruparea din Sankt Petersburg a fost amendată cu 10.000 de euro.

Afla mai multe despre: zenit 

viewscnt
Articole similare