Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ziua pe care "Regele" a uitat-o, dar va rămâne veşnic în memoria lui Totti! "La ei juca Hagi, un fuoriclasse!" Pasaj emoţionant din cartea "Gladiatorului"

Ziua pe care "Regele" a uitat-o, dar va rămâne veşnic în memoria lui Totti! "La ei juca Hagi, un fuoriclasse!" Pasaj emoţionant din cartea "Gladiatorului"

Serie A

Comentarii

Retras din activitate în 2017, Francesco Totti şi-a lansat autobiografia în urmă cu o lună, iar cartea a devenit rapid una din cele mai bine vândute din Italia.

"Un capitano" (trad. Un căpitan) spune povestea loialităţii dusă la extrem avută de Totti pentru AS Roma, grupare pentru care a evoluat întreaga carieră, întinsă pe 25 de ani.

Un capitol e dedicat debutului său la echipa mare, într-un meci în care adversară era echipa Bresciei condusă de Mircea Lucescu şi în care evoluau mai mulţi români.

"Este o zi frumoasă de primăvară la Trigoria, temperatura e perfectă, iar câţiva dintre jucătorii primei echipe iau deja leneşi prânzul şi se bucură de soare la marginea terenului principal, iar noi avem meci cu echipa de tineret împotriva lui Ascoli. O întâlnire uşoară pe care o rezolv repede cu o dublă. La pauză, în timp ce mă îndrept spre vestiare aud nişte aplauze, dar nu mă uit să văd cine e admiratorul



Vito, care a mai avut contacte cu prima echipă, mi-a spus că talentul meu a fost observat şi că în grupul antrenat de Boskov mai multe voci au propus să merg la echipa mare, să pot respira aerul debutului. Sunt gânduri frumoase, dar îndepărtate: am doar 16 ani şi jumătate şi joc la Primavera.

Francesco Trancanelli, unul dintre antrenori, mă opreşte la ieşirea de pe teren: "Francesco, fă un duş pentru că nu mai joci în a doua repriză! Un atacant s-a lovit în această dimineaţă şi pleci cu prima echipă la Brescia!
", îşi începe Totti povestea.

Totti vs "Brescia Romena": 3 minute şi o atingere de balon. Suficient
Brescia era echipa antrenată de Mircea Lucescu şi la care jucau patru dintre cei mai buni jucători ai naţionalei României: Gheorghe Hagi, Florin Răducioiu, Dorin Mateuţ şi Ioan Ovidiu Sabău.

Iar Totti rememorează în autobiografia sa confurntarea cu "Brescia Romena", meciul în care a scris prima filă dintr-o carieră fabuloasă. Pe 28 martie 1993, Totti avea doar 16 ani şi juca primul meci pentru AS Roma. Primul din cele 786 pe care avea să le joace în cei 25 de ani petrecuţi doar pe Olimpico.

Hagi era atunci un jucător deja consacrat, iar Totti nici nu visa că va putea fi pe teren la acest nivel.

"Stadionul e plin pentru că Brescia alunecă spre zona retrogradării şi trebuie să se salveze. Climatul e ostil, iar toată lumea ţipă la noi, dar în nici jumătate de oră meciul e închis! Graţie lui Mihajlovic: mai întâi centrare din corner pentru capul lui Caniggia, apoi face 2-0 cu una din spectaculoasele sale lovituri libere!

La Brescia joacă un fuoriclasse, românul Hagi, dar e mult prea mult şi pentru el să-şi readucă echipa în joc. A doua repriză reprezintă o formalitate de a gestiona minutele şi de a nu lăsa spaţii în apărare.

În minutul 83, Boskov îl cheamă pe Giannini pentru a-l înlocui pe Salsano, dar apoi se întoarce brusc şi îmi spune să mă pregătesc. Iniţial nu realizez ce vrea de la mine. Cred că vorbeşte cu Muzzi, care stă lângă mine şi îl fac atent. Roberto se amuză: "Vorbeşte cu tine, mişcă-te!" Cu mine? Inima mi-o ia din loc şi ajunge în gât. Mă grăbesc şi încep să-mi scot pantalonii de trening, dar uit să-mi scot ghetele, iar asta duce la un moment jenant.

Fabbri mă cheamă: "Hai, hai!" Boskov devine nerăbdător: "Ce e, Totti, nu vrei să debutezi!?" Apuc să intru pe teren în minutul 87 şi am timp să ating o dată mingea. O duc la colţul terenului să câştig secunde preţioase. Iar atunci arbitrul Boggi fluieră finalul şi realizez că am jucat în Serie A!
", povesteşte Totti în autobiografia sa, "Un căpitan".

La finalul acelui sezon, AS Roma s-a clasat pe locul 10, în timp ce Brescia retrograda în Serie B, după un baraj cu Udinese.

Afla mai multe despre: tottihagibresciaas roma 

viewscnt
Articole similare